Priznanje tudi Andreji Klepač

Na zaključni prireditvi Tenis Slovenije so podelili priznanja najboljšim slovenskim teniškim igralcem. Polona Hercog je dobila nagrado za najboljšo igralko Slovenije, Grega Žemlja pa za najboljšega teniškega igralca Slovenije v iztekajočem letu.

Andreja Klepač z domačim priznanjem Foto: Vid Ponikvar / Sportida
Andreja Klepač z domačim priznanjem Foto: Vid Ponikvar / Sportida

LJUBLJANA > Na zaključni prireditvi se je zbrala večina najboljših slovenskih teniških igralcev, ob večini igralk in igralcev mlajših starostnih kategorij, so bili na prireditvi tudi najboljši trije na lestvici ATP, Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Blaž Rola ter ena najboljših igralk na svetu v konkurenci dvojic Andreja Klepač. Med igralkami je že vrsto let na slovenskem vrhu Polona Hercog (141, WTA), ki je tudi letos prejela nagrado za najboljšo igralko, pri fantih je najvišje uvrščeni Slovenec Grega Žemlja (155, ATP), ki je prav tako prejel nagrado za najboljšega igralca.

Za posebne teniške dosežke, energijo, ki jo vlaga v tenis, osredotočenost ter zaradi neprestanega boja s številnimi poškodbami je Tenis Slovenija nagrado podelila tudi Blažu Kavčiču (219. ATP). Med posebnimi nagrajenci je bila tudi Koprčanka Andreja Klepač, ki je letošnjo sezono odigrala skupaj s Katarino Srebotnik, v letu 2017 pa bo združila moči s Španko MarioJose Martinez Sanchez. Klepačeva je letošnje leto končala na 29. mestu konkurence dvojic, med drugim pa je igrala polfinale serije masters, četrtfinale OP ZDA, meseca maja pa sta s Srebotnikovo v Rimu premagali sestri Williams.

Naziv najbolj uspešnega teniškega kluba v Sloveniji je 14. zapored osvojil ŽTK Maribor. RN


Najbolj brano