Pripravili so tri različne trase

Start rekreativnega dogodka, na katerem se bodo udeleženci lahko odločali med nastopi na treh asfaltiranih trasah (17 km, 48 km in 64 km) glede na stopnjo kondicijske pripravljenosti, bo ob 10. uri.

Istrske ceste bodo v nedeljo prizorišče kolesarskega praznika Foto: Branko Furlanic-Fuf
Istrske ceste bodo v nedeljo prizorišče kolesarskega praznika Foto: Branko Furlanic-Fuf

KOPER > Start in cilj preizkušnje bosta v Kopru, kjer bo zaradi kolesarske množice veljal tudi poseben prometni režim. Za popularizacijo kolesarjenja so prireditelji pripravili številne spremljevalne dogodke. Že jutri, v petek, ob 20. uri, bo potopisno predavanje S kolesom po Balkanu, v soboto, ob 19. uri, pa predavanje strokovnjaka o uporabi prehranskih dopolnil za vzdržljivostne športnike, med katere spadajo tudi kolesarji. Oba dogodka bosta v Hiši refoška v Kopru.

Poleg tekmovanja se bo v nedeljo na osrednjem prizorišču na Pristaniški ulici v Kopru odvijal bogat spremljevalni program. Medtem ko bodo odrasli premagovali klance, se bodo otroci poizkusili na mini maratonu, pravem malem tekmovanju s kolesi ali poganjalčki. Na voljo bo tudi program za vzgojo in preventivo v cestnem prometu, s simulatorjem dejanskih prometnih situacij za otroke, pijanimi očali in demonstracijskimi čeladicami, maserji Perskindola pa bodo z brezplačno masažo poskrbeli za pregrete mišice udeležencev.

Ugodnejše prijave so prek spletne strani (www.obalnimaraton.si) možne do četrtka, 18. septembra, prijaviti pa se bo možno tudi vse do začetka nedeljske prireditve.

RN


Najbolj brano