Prioriteta so mladi

Zadnja leta se NK Portorož Piran skuša vrniti na pota nekdanje slave, a jim to med enim in drugim izstopom članov iz tekmovanj ter eno in drugo menjavo predsednika ne uspeva najbolje. Med zimskim premorom so ostali brez članske ekipe, zamenjalo pa se je tudi klubsko vodstvo.

Denis Goja je novi predsednik NK Portorož-Piran.
Denis Goja je novi predsednik NK Portorož-Piran. 

PIRAN > Dosedanji predsednik Dragan Tadić se je zavoljo zdravstvenih težav ter delovnih obveznosti na skupščini odpovedal položaju, za njegovega naslednika pa so člani izbrali Denisa Gojo, “v prostem času” sicer predsednika Krajevne skupnosti Padna. Za Gojo nogomet ni neznanka, kajti v mladih letih je med zlatimi časi Izole veljal za zelo nadarjenega igralca. V novi vlogi je novinec: “Res je, zato moram še spoznati delovanje in ustroj kluba. Seveda delo na igrišču Pod obzidjem poteka nemoteno, za kar skrbijo naši trenerji pod budnim očesom Nesija Dulaja, sam pa se bom skušal predvsem truditi, da bi skozi šport našli povezavo z lokalnim turističnim gospodarstvom, ravno tako si želim bolj aktivno vlogo staršev.”

Njegov predhodnik Dragan Tadić je pojasnil, zakaj je člansko moštvo izstopilo iz zahodne skupine tretje SNL, kar se skozi burno zgodovino piranskega nogometa resda ni zgodilo prvič: “Čeprav člani za tako majhen klub predstavljajo precejšen strošek, smo se trudili, da bi pokrili vrh piramide s tekmovalno selekcijo, pripeljali smo tudi trenerja Samirja Zulića, vendar pravega učinka ni bilo. Nabralo se je precej nediscipline, vse skupaj pa ni imelo več pravega smisla, saj se je dogajalo, da se je na treningih zbralo več igralcev veteranske kakor članske ekipe. Med svojim mandatom sem se trudil po najboljših močeh. Portorož Piran nima dolgov, Denisu Goji pa predvsem s člansko ekipo želim več sreče.”

Novi predsednik piranskih nogometašev si je vsaj za nekaj časa oddahnil, kajti občina se je medtem otresla začasnega financiranja in sprostila predpisane prispevke za prvo trimesečje leta 2015, sicer pa se Denis Goja zaradi ukinitve članskega moštva ne vznemirja pretirano: “Takšna je pač realnost, nima smisla vztrajati pri nečem, če pač ne gre. Predvsem moramo skrbeti za vzgojo mladih in jih na igrišče privabiti kar največ. Ne nazadnje se v Piranu preverjeno dela dobro, saj smo vzgojili kar nekaj znanih imen. Za reprezentanco je denimo igral Matej Mavrič Rožič, zdaj sta aktualna brata Struna, in na tem moramo graditi. Seveda ne bodo vsi otroci postali nogometni zvezdniki, a dokler trenirajo, se vsaj ne bodo potikali po ulicah. Ko se pojavi nova nadarjena generacija, pa bomo seveda v skladu s svojimi močmi skušali vzpostaviti tudi člansko ekipo, čeprav prioriteta ostaja celoten in kvalitetno podprt pogon mladih upov.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano