Prioriteta je miren obstanek

Zagotovo so si sežanski nogometaši poleti predstavljali boljši razplet jesenskega dela tretjeligaškega prvenstva. Želeli so se uvrstiti v varno sredino lestvice, končali pa so v skupini ekip, ki jih spomladi čaka težak boj za obstanek.

Prvi strelec sežanske ekipe je bil jeseni zvezni igralec Klemen 
Kariž (desno). Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Prvi strelec sežanske ekipe je bil jeseni zvezni igralec Klemen Kariž (desno). Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SEŽANA > Leto 2015 so nogometaši Tabora zaradi vremenskih razmer končali z dvema tekmama manj. Pokalno srečanje v tekmovanju MNZ Koper s Postojno in tekmo zadnjega jesenskega kroga tretje SNL s Cerknico bodo nadomestili spomladi. Spomladanski del prvenstva bodo tako v začetku marca začeli pred večino tekmecev, trener Igor Bole pa poudarja, da bo že začetek drugega dela sezone zelo pomemben. “Cerknica nam ne leži, goji bolj zaprt sistem igre, z njimi težko igramo v gosteh. Zmaga bi nam zelo veliko pomenila.”

Jesenski del sezone bi v Sežani radi hitro pozabili. Imeli so precej težav z igralskim kadrom, saj se niso uspeli pomembneje okrepiti, izgubili pa so nekatere pomembne igralce, kot so Erik Salkić, Dino Stančič in Luka Stepančič. Obenem so - zaradi raznih razlogov - imeli veliko odsotnih nogometašev, na nekaterih tekmah pa so z nezbrano igro tekmecem podarili točke. “Nismo naredili vsega, kar bi morali. Niti ene tekme nismo igrali s konstantno postavo, vselej je bilo potrebnih precej rošad. Izkazalo se je, da nam je poškodba Mateja Bombača veliko vzela v napadu, na nekaterih tekmah pa smo po neumnosti izgubili točke ali zmage. Tu bi omenil tekmo doma z Brdi, pa gostovanje v Biljah in Mirnu,” pravi trener Bole, sicer eden treh Boletov v ekipi. Majhno zadoščenje je zmaga proti dekanskemu Jadranu v osmem krogu tekmovanja, ki odtlej ni več izgubil tekme.

Sežanci so jeseni skupno zabili le 15 golov. Na vrhu klubske lestvice strelcev je s petimi zadetki Klemen Kariž. Po dva zadetka so dosegli Blaž Bole, Vedran Školnik in Andrej Lukač (oba na tekmi s Famo).

V ponedeljek je Tabor začel priprave na drugi del sezone. V člansko ekipo so znova uspeli pripeljati tri izkušene domačine. Tako bo- še pol leta na igrišču pomagal prekaljeni Uroš Barut, ki jeseni predvsem zaradi težav s kolenom ni igral, napad bodo skušali okrepiti še z Markom Črganom. Po nekajletni odsotnosti zaradi službenih obveznosti bo obrambo skušal utrditi visoki centralni branilec Andrej Antončič. Osnovni cilj spomladi je obstanek v ligi. Prva pripravljalna tekma naj bi jim v Sežano pripeljala beograjsko Crveno zvezdo, vendar so v Sežani tekmo odpovedali. Čez deset dni se bodo prvič pomerili z Ilirijo. “Za priprave načrtujemo šest ali sedem tekem. Omenil sem že, da nas na začetku tekmovanja čaka Cerknica, pa gostovanje v Izoli. Ponavadi so prve tekme zelo pomembne. Odvisno od razpleta bomo skušali med člane vključiti še nekatere mladince izhodnih letnikov. Če pa ne bo rezultatov, saj veste kaj temu ponavadi sledi,” dodaja Bole.

ROK MAVER


Najbolj brano