Primorski trojček med svetovno elito

Med peterico mladih balinarjev, ki bodo nastopili na septembrskem svetovnem prvenstvu v Maroku so tudi Primorci Matija Povh, Erik Čeh in Nik Švara.

Nik Švara Foto: Simon Maljevac
Nik Švara Foto: Simon Maljevac

POSTOJNA > Vroče poletje ni oviralo mladih balinarjev, ki so z nastopi na številnih turnirjih, s treningi na balinarskem taboru v Fiesi ter reprezentančnih pripravah pilili formo za nastope na svetovnem prvenstvu, ki ga bo od 1. do 6. septembra gostila Casablanca. Za nastope v kategoriji mlajših članov do 23 let je selektor Aleš Škoberne izbral Jako Kosirnika (Planina Kranj) in Mateja Kavčiča (Tržič), ki bosta tekmovala v igri dvojic in posameznikov ter igri v krog.

Slovenske barve v mladinski kategoriji bodo zastopali Matija Povh in Nik Švara (oba Postojnska jama) ter Erik Čeh (Jadran HK), ki se bodo za najvišja mesta potegovali v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju.

Vodstvo reprezentance si v konkurenci balinarjev iz 30 držav obeta po eno kolajno v vsaki starostni kategoriji, na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2013 v Italiji pa so Slovenci osvojili pet odličij. SM


Najbolj brano