Primorski dvoboj vrha

Ob 18. uri bo dvorana Osnovne šole Koper prizorišče drugega ženskega odbojkarskega derbija sezone. Vodilna ekipa prvenstva, Luka Koper, bo gostila drugouvrščeni novogoriški Go Volley.

Najučinkovitejša  Koprčanka na prvem letošnjem derbiju je bila Sara Valenčič (v napadu). Foto: Jure Batagelj
Najučinkovitejša Koprčanka na prvem letošnjem derbiju je bila Sara Valenčič (v napadu). Foto: Jure Batagelj

KOPER >Današnji favorit je Luka Koper, ki je letos izgubila le eno tekmo in je v zadnjem dobrem letu dni dobila vse derbije. Koprčanke imajo zelo močan trio v že sicer kakovostni prvi postavi: ameriško organizatorko Amando Bible in še reprezentančni dvojec - sprejemalko Saro Valenčič in blokerko Tino Kaker. V bojih z Novogoričankami je vedno dobro razpoložena ofenzivna sprejemalka Marina Barič, ki se je odbojke naučila prav v mestu vrtnic. S konstantno velikim učinkom se iz tekme v tekmo potrjuje Dajana Lucas.

Rezultati zadnjih sosedskih derbijev, sezona 13/14 - Go Volley : Luka Koper 0:3, Luka Koper : Go Volley 3:1; 14/15- Go Volley : Luka Koper 1:3.

A vloga favorita je bila že v časih, ko so bile kakovostne razlike med ekipama večje kot danes, precej papirnata. Že na prvi letošnji tekmi v Novi Gorici so morale Koprčanke na poti do zmage odigrati štiri težke nize. Tudi Go Volley vztraja z dobro formo. Celotno jesen čvrsto drži drugo mesto, izgubil je le dve tekmi. Pri Novogoričankah je začela dobro delovati naveza obeh okrepitev - hrvaške organizatorke Antonije Jurić in visoke ter vsestranske madžarske sprejemalke Anite Pethö. V napadu je postala zelo učinkovita atletsko odlična Tina Grudina, na sprejemu in v akcijah s krila pa je nevarna Teja Kolbl. V bloku ima Go Volley kakšen centimeter manj, a tam in na servisu vse bolje igra Teja Bavdaž.

Domači trener Marko Kalc dvoboj pričakuje mirno: “Na srečo nismo v položaju, ko bi še kaj lovili. V pokalu smo se uvrstili na zaključni turnir, v prvenstvu pa vodimo. Gre za to, da zadržimo, kar imamo. Za igro so pripravljena vsa dekleta. Ekipa je v dobri formi. Nedavni poraz z Braslovčami je prišel pravočasno. Če tekmecu pustiš igrati, je lahko vsak nevaren. Mi v nadaljevanju tega nismo več dovolili in tudi na derbiju smo odločeni pokazati vse kar znamo in želimo do konca prvega dela vknjižiti še šest točk. ”

V Go Volleyu pred tekmo vlada dobro razpoloženje, pravi kapetanka Teja Kolbl: “Gremo na zmago. Imam dober občutek. Vse smo zdrave, zagotovljeno imamo igranje v skupini za prvaka in se želimo Koprčankam oddolžiti za poraz v Novi Gorici. Pričakujem lepo tekmo, ob koncu pa bomo videli kdo bo boljši.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano