Primorski derbi pripadel Novogoričankam

Drugi primorski derbi v letošnji sezoni je spet pripadel odbojkaricam Gen-I Volleyja. Novogoričanke tokrat Luki Koper niso prepustile niti niza, obe ekipi pa že pogledujeta proti mini ligi za prvaka. Gen-I Volley : Luka Koper 3:0.

Novogoričanke so se Koprčankam dobro zoperstavile tudi na 
mreži. Foto: Jure Batagelj
Novogoričanke so se Koprčankam dobro zoperstavile tudi na mreži. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Derbi ni imel posebnega tekmovalnega naboja, saj so uvrstitve krog pred koncem prvega dela sezone v državnem prvenstvu že zakoličene. Novogoričanke bodo osvojile tretje mesto, Koprčanke pa četrto.

Oba trenerja sta tudi zaradi tega nekoliko premešala postavi. Pri gostiteljicah, ki so se medtem razšle z mlado hrvaško sprejemalko Leno Burilo, nista vstopili v igro obolela Sara Đukić in Sara Valenčič. Koprčanka, ki je po začetku sezone okrepila Novogoričanke, si obeta nadaljevanje odbojkarske poti v Franciji. Gostje na drugi strani niso mogle računati na pomoč poškodovane Novogoričanke Marine Barič.

Mestna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Kern (Kranj), Dugar (Kanal); po nizih: 20, 15, 17. Gen-I Volley: Vukčević 15, T. Bavdaž 11, Zbičajnik 3, Aumann 5, P. Marušič 11, N. Bavdaž, Djukić, Kolbl 6, Pahor, Š. Marušič, Velikonja Grbac, Valenčič, Simčič. Trener: Luigi Schiavon. Luka Koper: Pethö 8, Nedoh 2, Kušar, Poropat, Ferlinc 6, Lucas 13, Jurić 3, Jotanovič, Jerkovič, Dodič 3, Božič, Kaker 7. Trener: Marko Kalc.

Rošade v obeh ekipah so se bolje obnesle pri gostiteljicah, ki so domala vso tekmo imele rezultatsko pobudo. Tudi v prvem nizu, ki je bil rezultatsko še najbolj izenačen, so niti igre v dobrem in slabem držale Novogoričanke. Koprčanke so jih sicer ujele do drugega tehničnega odmora, a rezultatsko ravnotežje ni trajalo dolgo. Gostiteljice so se odlepile pri 19. točki in s tem preprečile morebitno negotovo končnico. “V tekmo smo šle sproščeno, ker smo si že zagotovile tretje mesto na lestvici. Dobro smo se pripravile, zmaga pa ni bila vprašljiva niti za trenutek. Držale smo se dogovora in zanesljivo zmagale, pri tem pa pokazale tudi tekmovalni značaj. Vsaka igralka je k uspehu prispevala svoj delež,” je povedala kapetanka Novogoričank Teja Kolbl.

Domačinke so si tudi v preostalih nizih privoščile bistveno manj nihanj v igri, zlasti pri sprejemu. V drugem nizu so Novogoričanke po servisih Polone Marušič ušle na 14:5.

Tretji niz je bil sprva bolj izenačen. Nekaj časa je celo kazalo, da lahko Koprčanke dvoboj še podaljšajo, vendar so gostiteljice po drugem tehničnem odmoru spet ujele pravi ritem in tekmo po uri in 15 minutah rešile v svojo korist.

“Seveda smo si želele zmagati. Dale smo vse od sebe, a nismo imele najboljšega dne, tako kot tudi sama ne. Sprejem nam nekoliko šepa, potrebujemo več stalnosti v igri, kar bomo poskušale popraviti pred dvoboji v drugem delu prvenstva,” je povedala gostujoča kapetanka Dajana Lucas.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano