Primorski derbi brez sijaja

Že nocoj ob 19.30 bosta moštvi Portoroža in Sixt Primorske vnaprej odigrali dvoboj 9. kroga lige za obstanek, ki nima večjega rezultatskega pomena. Primorska bi lahko iz lige izpadla le po čudežu, Portorož pa je že drugoligaš.

Košarkarji Portoroža (v belih dresih) in Primorske se bodo drevi še predzadnjič pomerili v prvi ligi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Košarkarji Portoroža (v belih dresih) in Primorske se bodo drevi še predzadnjič pomerili v prvi ligi. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA, KOPER > Tudi v tretjem letošnjem prvoligaškem istrskem derbiju je vloga favorita trdno v rokah Sixta Primorske, vodilne ekipe lige za obstanek. Koprčani so oba obračuna proti sosedom iz Portoroža zanesljivo dobili, a jim to ni pomagalo, da bi našli svoje mesto med elitno šesterico, ki se trenutno bori za polfinalne vstopnice. Tigri so se morali sprijazniti z nastopi v spodnjem domu, ki prinašajo bistveno manj blišča. Zato pa ima po drugi strani trener Aleksander Sekulić več manevrskega prostora za testiranje kakovosti mlajšega dela ekipe. Kljub sredinem nespretnem porazu v Šenčurju Sekulićevi izbranci ohranjajo lepo prednost pred zasledovalci, zato jim o obstanku v ligi ni treba skrbeti. V zadnjih sedmih tekmah sezone si bodo košarkarji skušali izboriti čim boljše izhodišče za pogajanja o podaljšanju pogodb, kar jih bi moralo motivirati, saj koprski klub velja za enega boljših in rednejših plačnikov v prvoligaški druščini. V portoroškem dresu je še lani igral krilni center Nejc Zupan, zdaj član koprskega tekmeca. “V sredo smo izgubili, zato je sobotna tekma za nas toliko bolj pomembna. Želimo in moramo zmagati, da popravimo vtis iz gostovanja pri Šenčurju. Zame bo ta tekma posebna, ker bom igral na domačem terenu, proti svojim prijateljem in pred publiko, ki jo poznam. Največja nevarnost Portoroža je njihova neobremenjenost,” pravi Zupan.

Na drugi strani so se Portorožani že pred časom sprijaznili s selitvijo v nižji rang in posledično že razmišljajo o sestavi moštva, ki bo konkurenčno (vsaj) v drugoligaški druščini.

SIMON MALJEVAC, ROK MAVER


Najbolj brano