Primorski derbi Oplastu

Za Primorce je bil osrednji dogodek minulega kroga državnega prvenstva v dvoranskem nogometu derbi v Kobaridu, kjer je Oplast s teniškim izidom premagal škofijski Bronx. Tolminski Puntar je podaljšal serijo porazov in poglobil dvome o možnostih obstanka.

Za Oplast je zadel tudi povratnik po poškodbi Jani Ručna.  Foto: Igor Mušič
Za Oplast je zadel tudi povratnik po poškodbi Jani Ručna.  Foto: Igor Mušič

KOBARID > V mestecu ob Soči je bil tokrat pred kar 350 gledalci pravi športni praznik, saj se je domači Oplast po jesenskem brezdomstvu prvič vrnil v obnovljeno športno dvorano, ki končno premore sodobne in udobne slačilnice. Pri domačih sta bila po saniranih poškodbah prvič spet na voljo lanska stebra ekipe Domen Fratina in Jani Ručna. Slednji se je tudi vpisal med strelce.

Gostujoče moštvo škofijskega Bronxa je v Kobarid prišlo kot favorit, pred skoraj razprodano dvorano očitno zelo motivirani domačini pa so z železno obrambo ustavljali vse napade gostov in dočakali njihovo napako tik pred odmorom, ko je Bronxovo mrežo načel Anže Širok. Po nepozornost ob odbiti žogi se je njihova mreža tik pred zvokom sirene zatresla še enkrat. Nenaden rezultatski zasuk je Škofjote psihološko načel.

V drugem polčasu so sicer veliko napadali, a je bilo zares izigranih kombinacij premalo, rokoborbe iz obupa v jalovih dvobojih s Kobaridci pa preveč. Nadaljevanje poti navzdol so Škofjotom krojile izgubljene žoge, kartoni in gol Jureta Uršiča za vodstvo domačih s 3:0. Čeprav je bilo v nadaljevanju še nekaj iskric z izključitvama Tadeja Čuka pri Bronxu in Anžeta Široka pri Oplastu, nihče na tribuni ni več dvomil, da bodo domačini tekmo dobili.

Domači kapetan Jaka Sovdat si je na koncu oddahnil: ”Bronx je bil na začetku trd tekmec, a nas je rešilo, da smo prvi zadeli. Ker smo prvič nastopili v popolni zasedbi, smo lahko stopnjevali ritem in zadevali tudi v drugem polčasu in hitro naredili odločilno razliko.”

Trener Saša Leban je nadaljeval: “To tekmo smo enostavno morali dobiti. To smo zmogli predvsem z neprebojno obrambo. Pomembno je, da se nam forma dviguje, kar je tudi vzpodbudno pred pokalnim nadaljevanjem.”

Trener poražencev Dino Krivičič je bil razočaran, ker jim na gostovanjih nikakor ne gre: “Ko morajo fantje hitro po službah na pot, se na tekmah ne sestavijo pravočasno. Ko se malo zberemo, nam tekmec že uide. Po takšni predstavi je bil poraz neizbežen. Že v prvem polčasu smo bili premalo pozorni na odbite žoge, v drugem pa smo jih tekmecu prepustili še več in dobili še štiri gole.”

Še bolj potrti kot Škofjoti so bili po zadnji tekmi Tolminci, ki so golih Žige Vidiča za 2:0 zapravili neverjetno priložnost za zmago pri nekdanjem državnem prvaku Dobovcu, saj so vodili do sredine drugega polčasa. V nadaljevanju bi lahko iztržili vsaj remi, a se je še enkrat pokazalo to, na kar trener Puntarja Matej Kavčič opozarja že ves čas: daleč najslabši del pomlajene ekipe je obramba. Ta je v zadnji četrtini tekme ob ponesrečenih poskusih igranja z vratarjem v polju prejela kar šest golov. Ker so tokrat manjkali Blaž Laharnar, Urban Hvala in Matej Koren, je po sili razmer debitiral mladinec Oskar Hozjan.

> Prva SFL, 7. krog - Sevnica : Litija 1:2 (0:2), Tomaž : Zavas 2:2 (1:2), Dobovec : Puntar 8:2 (0:1), Oplast : Bronx Škofije 6:0 (2:0).

Vrstni red - Maribor 19, Litija 17, Sevnica 15, Bronx 12, Oplast 10, Dobovec 9, Zavas 7, Tomaž 5, Benedikt 4, Puntar 3.

STA, IM


Najbolj brano