Primorska je središče tekmovanja terenskih vozil

Društvo 4x4 Lijak iz Ozeljana je v glinokopu na Vogrskem gostilo tretjo dirko slovenskega pokala v vožnji s terenskimi vozili, na kateri so bili njegovi tekmovalci zelo uspešni.

Takole je na Vogrskem zmagi naproti drvel Matej Podgornik 
(Extreme team Renče). Foto: Igor Mušič
Takole je na Vogrskem zmagi naproti drvel Matej Podgornik (Extreme team Renče). Foto: Igor Mušič

VOGRSKO > V hitrostno - spretnostni vožnji različnih kategorij in v premagovanju težkih terenskih ovir se je merilo 83 posadk iz 20 klubov. Nekaj voznikov se je pripeljalo tudi iz Italije in Avstrije.

V spretnostni vožnji malih bencinskih vozil, kjer so kraljevali suzukijevi samuraji in vitare, je zmagal član Extreme teama iz Renč Matej Podgornik, pred Štajercem Blažem Drozgom in voznikom domačega kluba 4x4 Lijak iz Ozeljana, Domnom Kogovškom.

Tudi v kategoriji velikih dizelskih vozil je prvo mesto šlo v Renče. Osvojil ga je Boštjan Blažič s hyundaiem galoperjem. Ljubitelje terenske vožnje iz slovenske Istre je z drugim mestom razveselil Jan Škergat (ORC Obala, mitsubishi pajero).

V premagovanju težkih terenskih ovir s kolesnim pogonom in vitli se je najbolje znašel Rok Erjavec s suzukijevim samurajem. Najboljšo primorsko uvrstitev je s tretjim mestom in z enakim tipom vozila dosegel Erik Kristančič (Extreme team Renče).

Na nekoliko lažjih ovirah (soft trial) je klubu gostitelju drugo mesto z manjšimi avtomobili privozil Domen Kogovšek (suzuki vitara), v konkurenci večjih dizelskih vozil pa je bil najboljši Boštjan Blažič. Tretji čas je dosegel Jan Škergat. V kategoriji C (veliki bencinski motorji) je slavil Nik Jerebica (ORC Obala). Naslednja dirka slovenskega pokala bo v soboto in nedeljo, 30. in 31. maja, v glinokopu v Renčah, kjer bo gostitelj domači Extreme team. NR


Najbolj brano