Primorska asa iz rokava

Ta konec tedna bodo na sporedu prve tekme osmine finala rokometne lige prvakov. Dean Bombač bo drevi s Pick Szegedom lovil ugoden rezultat v Manheimu proti Rhein Neckarju, Boruta Mačkovška pa z Montpellierjem v nedeljo čaka gostovanje pri Kielcah.

Dean Bombač Foto: Rk Cimos
Dean Bombač Foto: Rk Cimos

NOVA GORICA > ”Nemci so favoriti. Poimensko imajo močnejšo ekipo, niso pa nepremagljivi,” je drevišnji dvoboj v Mannheimu, ki se bo začel ob 19. uri, napovedal Koprčan Dean Bombač. Szeged je sicer osvojil drugo mesto v svoji skupini, Rhein Neckar pa tretje. “Mi smo v skupinskih dvobojih imeli nekaj sreče, ki je ni bilo ob žrebu. Dobili smo najtežjega možnega tekmeca iz tretjega bobna, ekipo, ki se kosa s Kielom v bundesligi,” je povedal Bombač, ki se nadeja, da bodo iz Nemčije prinesli aktiven izid. Pravi, da bi bil sprejemljiv poraz s štirimi goli. Odločitev o napredovanju bi nato padla čez teden dni na Madžarskem.

Rhein Neckar je sicer skupinske tekme lige prvakov gostil v manjši dvorani, ki sprejme 3000 ljudi, dvoboj osmine finala pa bo v dvorani za 15.000 gledalcev. Drevi naj bi bila kapaciteta dvorane zapolnjena do polovice. Velikega pritiska s tribun torej ne gre pričakovati, kar bi lahko bila primerjalna prednost Szegeda. “V izločilnih dvobojih s povratno tekmo je nehvaležno napovedovati, kaj je dober izid. Rhein Neckar sicer ne sodi v sam rokometni vrh, a njegova kakovost je nesporna. Mi v zadnjem obdobju nismo blesteli, so pa števne tekme še pred nami. Verjamem, da bomo pravi, ko bo to potrebno,” je povedal Bombač, ki je v vlogi centralnega zunanjega igralca prvi in po poškodbi Španca Nika Mindegie praktično edini izbor Szegeda. Zdravje slovenskemu reprezentantu za zdaj dobro služi, prav tako ne čuti obremenitvenih težav.

Drugi Primorec v izločilnih dvobojih lige prvakov, Izolan Borut Mačkovšek, se po poškodbi vrača v igralni in strelski ritem. S številčno slovensko kolonijo, v kateri so še Dragan Gajić, Jure Dolenec, Vid Kavtičnik in Matej Gaber, bo poskušal prekrižati načrte favoriziranim poljskim prvakom Kielcam z reprezentančnim kapetanom Urošem Zormanom. Prva tekma bo v nedeljo ob 17. uri v Franciji.

Preostali pari osmine finala, jutri - La Rioja : Veszprem (Gašper Marguč), Dunkerque : PSG, Wisla : Vardar (Matjaž Brumen), Zagreb : Kolding; nedelja - Aalborg : Barcelona, Flensburg : Kiel.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano