Primorki v finalu

Monika Potokar in Erika Fabjan ter Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik so novi državni prvaki v odbojki na mivki. Na prvenstvu v Kranju sta se srebra veselili odbojkarici iz slovenske Istre Dajana Lucas in Tjaša Jančar.

Tjaša Jančar in Dajana Lucas sta na državnem prvenstvu 
igrali v finalu.
Tjaša Jančar in Dajana Lucas sta na državnem prvenstvu igrali v finalu. 

KRANJ > Na državnem prvenstvu mlajših članov in elitne kategorije v odbojki na mivki sta se v absolutni konkurenci Dolenjki Monika Potokar (pred leti je igrala za novogoriški klub) in Erika Fabjan (nekdaj članica VC Portorož) do zlata prebili brez izgubljenega niza. V finalu sta z 21:16 in 21:11 premagali navezo iz slovenske Istre, Dajano Lucas in Tjašo Jančar. Lucasova in Jančarjeva sta bili v polfinalu z 2:1 boljši od dvojice VC Portorož Nina Lovšin-Nataša Fekonja. Poraženki sta še imeli možnost za osvojitev brona, a jima je spodletelo. V malem finalu je bil z 2:0 boljši par Nina Kontrec-Mojca Pene.

Med moškimi Primorcev ni bilo v ospredju. Koroška dvojica Jan Pokeršnik-Nejc Zemljak je v finalu z 2:0 odpravila Dolenjca Toma Smrketa in Davida Čuka.

Bolje je primorskim fantom šlo med mlajšimi člani, kjer sta srebro osvojila člana VC Portorož Aleksander Dulai in Žiga Kumer. V finalu sta z 0:2 morala priznati premoč Jerneja Vrhunca in Alana Košenine. Med dekleti sta slavili odbojkarici VC Portorož Tajda Lovšin in Špela Morgan, ki sta za zlato odličje z 2:1 premagali štajersko navezo Nika Markovič-Katja Mihalinec. Tudi bron je šel v slovensko Istro. Daja Gorišek in Sabrina Calcina sta bili z 2:0 boljši od para Taja Kobilica-Lea Gostinčar.

STA, IM


Najbolj brano