Primorke si želijo na stopničke

S kvalifikacijami v Preddvoru se je včeraj začelo absolutno državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki se bo končalo jutri v Kranju. V ženski konkurenci visoko kotirajo tudi Primorke.

Kandidatinji za visoko uvrstitev sta  tudi mladinski prvakinji, 
Kanalki Špela in Polona Marušič (v črnem). Foto: Igor Mušič
Kandidatinji za visoko uvrstitev sta tudi mladinski prvakinji, Kanalki Špela in Polona Marušič (v črnem). Foto: Igor Mušič

KRANJ > Igrišča RC Bor v Preddvoru pri Kranju in na ploščadi pred mestno občino so do sobotne noči prizorišče tekem za članske naslove v odbojki na mivki (DP).

Tekmovalni spored za 44 parov se je začel včeraj s kvalifikacijami, danes pa se začenja glavni turnir, jutri bo (le še v Kranju) boj za končna mesta. Ženski in moški finalni tekmi bosta v soboto od 20.30 dalje.

Primorska odbojka si lahko največ obeta v ženski konkurenci. Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta na nedavnem turnirju evropske odbojkarske zveze v Ljubljani kot najboljši Slovenki zasedli četrto mesto. Močna konkurenca jima bo bržkone ljubljanski par Nina Kontrec - Mojca Pene (lani bronasti na DP).

Veliko izkušenj s takšnih tekmovanj imajo še pari Tajda Lovšin - Špela Morgan (deveti v Ljubljani), Ana Skarlovnik - Jelena Pešić (prvakinji 2015), Kaja Turk - Elmina Handanović in Katarina Fabjan - Nina Lovšin (lani četrta na DP). Visoko se lahko uvrstita tudi zelo uigrani kanalski sestri dvojčici, aktualni mladinski prvakinji, Špela in Polona Marušič.

V moški konkurenci sta favorita Korošca Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak, sicer najboljša Slovenca na turnirju evropske odbojkarske zveze v Ljubljani (četrta). Nevarna jim bosta regijska tekmeca Danijel Pokeršnik in Tadej Božen, ki branita naslov. Za uvrstitev na zmagovalne stopničke se bosta borila tudi član Salonita Sergej Drobnič (lani četrti na DP) in mariborski partner Alan Košenina. VC Portorož bosta zastopala Aleksander Dulai in Manuel Grunwald, severnoprimorsko šolo pa naveza iz Go Volleyja Blaž Marušič - Mark Maraž. IM


Najbolj brano