Primorci verjetno brez finala

Po prvih tekmah polfinala državnega prvenstva v dvoranskem nogometu primorskima predstavnikoma Bronxu in Oplastu po visokih porazih slabo kaže, vendar je za končno napredovanje potrebno nasprotnika premagati trikrat.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

ŠKOFIJE > Edino primorsko polfinalno prizorišče je bila dvorana Burja na Škofijah, kamor je prišlo domači Bronx podpirat letos rekordnih 500 navijačev. Upali so, da se bo ponovil uspeh iz rednega dela prvenstva, ko je Litija na Škofijah izgubila. Domači prvi strelec lige Slaven Radišković je poskrbel, da je bilo začetno vodstvo gostov kmalu izničeno, vendar je v nadaljevanju prišla do izraza večja posamična kakovost Litijanov, okrepljenih z dvema Brazilcema. Eden izmed njih, Cortez Pontes Matheus, je bil z dvema hitrima zadetkoma za 1:3 ključni mož tekme. Po tem so se Litijani postavili v obrambo in prežali na napake Škofjotov, ki so morali jurišati, pri tem pa so delali napake. Zadnje upanje je domačim sredi drugega polčasa z golom za 2:4 prinesel Nik Zajc, po tem pa je bilo primorske realizacije konec.

Trener Bronxa Dino Krivičič pa ostaja optimist: “Litiji čestitam za prvo zmago. Sem pa prepričan, da finalist še ni znan.“

Naslednja tekma bo 11. aprila v Litiji.

Oplast je gostoval pri državnih prvakih v Mariboru, kjer je iztržil sicer tesnejši rezultat, a sta Gregor Kos in Anže Širok gola v končnici tekme dosegla, ko je bilo pri prednosti 4:0 za Maribor že vse odločeno. Kobaridci so bili sicer izjemno borbeni, a je ob petih rumenih kartonih rdečega sedem minut pred koncem dobil kapetan Jaka Sovdat, kar je Oplast dodatno oslabilo. Glavno delo so prvaki opravili v prvem polčasu, ko je štajerska reprezentančna trojka povsem ustavila Primorce. Damir Puškar je odlično branil, zadevala pa sta Denis Totošković in Alen Fetić.

“V prvih desetih minutah smo Mariborčane držali daleč od naših vrat. Imeli smo priložnosti, a jih nismo realizirali. Potem je do izraza prišla večja posamična kakovost Mariborčanov v napadu, ki so ob tem za vodstvo s 3:0 izkoristili še dve naši napaki. V drugem polčasu smo iskali preobrat z vratarjem v polju, a smo bili daleč od uspeha,” je tekmo ocenil kobariški trener Saša Leban. Tudi drugo tekmo (11. aprila) bo Oplast igral v Mariboru.

> Prva SFL, polfinale, prvi tekmid - Maribor : Oplast 5:2(3:0); strelci - 1:0 Totošković (6), 2:0 Totošković (17), 3:0 Fetić (17), 4:0 Fideršek (27), 4:1 Kos (28), 4:2 Širok (40), 5:2 Fetić (40); Bronx : Litija 2:6(1:3); strelci - 0:1 Sever (2), 1:1 Radišković (5), 1:2, Matheus (6), 1:3 Matheus (12), 1:4 Vrhovec (23), 2:4 Zajc (30), 2:5 Šturm (37), 2:6 Jelić (40).

IM


Najbolj brano