Primorci v treh ligah

Te dni so se po končanem jesenskem delu prvenstva k pripravam vrnili hokejisti na rolerjih. Primorska moštva nastopajo v vseh treh ligah. V prvi se za obstanek borijo tolminski Mufloni.

Tolminski Mufloni redno trenirajo le, ko na njihovem igrišču na prostem ne dežja ali zmrzali. Foto: Igor Mušič
Tolminski Mufloni redno trenirajo le, ko na njihovem igrišču na prostem ne dežja ali zmrzali. Foto: Igor Mušič

TOLMIN > V prvi državni ligi hokeja na rolerjih so najvišja mesta praktično rezervirana za ekipe z Gorenjske in Ljubljane, v katerih se je nabralo kar precej nekdanjih hokejistov iz različnih jeseniških generacij. Jesenski prvak je postalo moštvo Dinamiti iz Horjula s 27 točkami pred City park Strelami (23) in Kavkami iz Kranja (18). Tolminski Mufloni, ki so pričakovali trd boj za obstanek, so s šestim mestom (imajo 6 točk) med devetimi ligaši še presegli načrte. Čaka jih še trd boj s Srakami (6) in Tajflni (3).

Omeniti velja, da imajo prvaki daleč najboljše razmere za delo - z namensko dvorano za ta šport, v kateri poteka velik del turnirjev državnega prvenstva. Večina preostalih tekem je v podobni dvorani v Lukovici, obe pa sta zelo daleč od Tolmina, kjer premorejo le igrišče na prostem. Zato pozimi trenirajo le občasno. Pot do najbližje dvorane v Gorici je pač dolga in draga.

Za slovo od starega leta so Mufloni s 4:2 premagali tekmeca za obstanek, Srake. Vse gole pa je dosegel Andraž Pajntar. Nosilci igre so še Grega Drole, Domen Šorli, Emanuel Letica, Primož Janež, Denis Štenkler, Blaž Dakskobler in Jure Rovšček.

Primorska ima sicer zastopstvo tudi v drugi ligi, kjer vodi druga ekipa Horjula. Peto mesto med osmimi ligaši zaseda ekipa Hockey Repair Shop Piščanci iz Postojne. V osemčlanski tretji ligi primorsko zastopa podmladek Muflonov, ki predvsem nabira izkušnje in je jesen zaključil na zadnjem mestu.

Sezona se bo v vseh ligah nadaljevala 13. februarja. IM


Najbolj brano