Primorci štirikrat zlati

Mestna športna dvorana v Novi Gorici je bila prizorišče zadnje tekme slovenskega pokala v modernih tekmovalnih plesih pred državnim prvenstvom. Domačini so se izkazali predvsem v break danceu.

Novogoriška članska in mladinska  skupina Go breakers sta 
na domačem parketu  zmagali.

  Foto: Leo Caharija
Novogoriška članska in mladinska skupina Go breakers sta na domačem parketu zmagali.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po lani odlično izpeljanem državnem prvenstvu je novogoriška organizatorska ekipa plesnega društva Pro dance pod vodstvom Suzane Mlakar gostila še zadnjo tekmo slovenskega pokala v modernih tekmovalnih plesih pred državnim prvenstvom, ki bo konec tedna, v soboto, v Medvodah.

V dveh dneh se je na parketu zvrstilo 700 plesalcev iz 40 klubov. Solisti, dvojice in skupine so se pomerili v hip hopu, stepu, orientalskih plesih, jazzu, modernu in break danceu. Največ uvrstitev med prve tri so osvojili klubi iz Ljubljane in širše okolice, v nekaterih disciplinah pa so prevladovali Primorci.

Tako sta v orientalskih plesih v članski konkurenci dvojic zmagali plesalki PK Nova Gorica Nastja in Aneja Črnigoj, posamično pa je bila druga njuna klubska kolegica Neža Vodopivec. V hip hopu je primorsko najbolje zastopala članica PK ADC Ajdovščina Nina Ukmar, ki je zbrala največ točk med mladinkami posamično. Četrti mesti sta zasedli otroška mala skupina Plesnega kluba Idrija in članska dvojica iz Ajdovščine.

Zaradi že običajnih skupinskih akrobatskih vložkov in pričakovanega uspeha Novogoričanov so bili paša za oči nastopi v break danceu, ki ga goji domači Plesni klub VIP s člansko in mladinsko skupino Go breakers. Obe sta zmagali. Posamično je bil tretji v absolutni konkurenci Matija Miščič, med mladinci pa je bil peti Andraž Zalar.

IM


Najbolj brano