Primorci proti Škofjeločanom

Tudi v novi sezoni osemčlanske balinarske superlige, ki se začenja danes, bo nastopilo šest primorskih klubov, ob njih pa še ljubljanski Krim ter serijski prvak Trata iz Škofje Loke.

Novogoriški Agrochem v novo sezono vstopa z okrepljeno 
ekipo. Foto: Bk Agrochem
Novogoriški Agrochem v novo sezono vstopa z okrepljeno ekipo. Foto: Bk Agrochem

KOPER > Je po štirih zaporednih naslovih Trate spet napočil čas, da se lovorika vrne na Primorsko, kjer jo je ob zmagi v sezoni 2012/13 v svojih vitrinah gostil kobjeglavski Hrast? Odgovor na to vprašanje bo znan šele spomladi, ob pestrem prestopnem roku pa se ljubiteljem balinanja obetajo zanimivi jesenski in zimski meseci. Škofjeločani bodo tudi v novi sezoni stavili na preverjene moči in veliko presenečenje bi bilo, če si ne bi zagotovili mesta med najboljšo četverico, ki se bo za naslov pomerila na zaključnem turnirju. V lanskem finalu so s 13:5 ugnali Hrast, medtem ko sta v polfinalu svojo pot končala Krim in Postojnska jama. Vodja Hrasta Valter Švara v novi sezoni ne bo mogel računati na mlada Matijo in Gašperja Povha, ki sta se preselila v novogoriški Agrochem, ter Zorana Rednaka, ki je odšel v Velenje.

“S tem so naši cilji skromnejši kot v minulih letih. Jedro ekipe sestavljajo domači igralci, kot kaže trenutno sodimo v drugo polovico lestvice in bomo napadli iz ozadja. Želja je obstanek v ligi. Morda bo karte premešal zimski prestopni rok.”

Postojnčani so ostali brez mladega reprezentanta Erika Čeha, ki bo krogle metal v dresu Krima. V moštvu je nekaj novih imen, med katerimi velja omeniti Rečana Igorja Linića in Sandra Klića, ki je pred desetletjem zabijal gole v dresu nogometnega prvoligaša Rijeke. “Potrebovali bomo nekaj časa, da nekaterim igralcem najdemo pravo igralno mesto, na katerem bodo lahko pokazali največ. Glavni cilj je obstanek,” je razkril Pavle Švara.

Agrochem ima z že omenjenima bratoma Povh, Klemnom Sosičem, Petrom Ravbarjem, Mitjo Petričem, Žanom Kocino in ostalimi dovolj močnih adutov, da se zavihti v zgornji del lestvice, štrene najboljšim pa bi znali zmešati tudi balinarji sežanske Skale, ki so jo okrepili izkušeni Gregor Moličnik, David Frank in Anton Fabec. Portoroška Aikea Antena je ostala brez Daria Milića, ki je odšel v hrvaškega prvoligaša Istro Poreč, medtem ko so zelo zanimivo ekipo sestavile Zabiče.

Moštvo iz doline reke Reke je med elito nazadnje nastopalo leta 2009, ob vrnitvi v najvišji rang slovenskega balinanja pa v svoje vrste ponovno privabilo Davida in Igorja Širclja, ki bosta skupaj s Timijem Ličanom nosilca igre v tekaških disciplinah. To je razkril že odličen izkupiček na državnem prvenstvu v hitrostnem in štafetnem zbijanju, v klasičnih igrah pa bodo omenjeni trojici priskočili na pomoč tudi preverjeni Joško Boštjančič, legendarni Hrvat Dinko Beaković ter ostali člani zasedbe, ki je lani slavila v prvoligaški druščini.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano