Primorci kralji sprinta

Včeraj se je v Domžalah končalo državno atletsko prvenstvo srednjih šol, na katerem sta v teku na sto metrov z rezultatoma visoke članske vrednosti zmagala Enej Leban iz AK Gorica in Postojnčanka Kaja Debevec.

Dijaka TŠC Nova Gorica Andrej Gregorič in Enej Leban,  peti 
in prvi  na sto metrov. Foto: Igor Mušič
Dijaka TŠC Nova Gorica Andrej Gregorič in Enej Leban, peti in prvi na sto metrov. Foto: Igor Mušič

DOMŽALE > Primorska atletika je slavila kar tri naslove državnih prvakov. Osvojili so jih dijak novogoriškega Tehniškega šolskega centra (sicer član AK Gorica) Enej Leban, Postojnčanka Kaja Debevec (Gimnazija Šiška, oba na 100 metrov) in dijak Srednje šole Srečka Kosovela iz Sežane Axel Luxa (višina, oba AD Mass Ljubljana).

Dosežka obeh Primorcev v teku na sto metrov imata tudi visoko člansko vrednost. Enej Leban je progo pretekel v času 10,86. Čeprav je zaostal za svojim osebnim rekordom (10,78), tako hitro letos v Sloveniji ni tekel še nihče. Konkurenco je pustil daleč za seboj. Drugi je bil Grega Pavlovič (G. Ptuj, 11,05), tretji pa Anže Šorn (SŠTS LJ, 11,08).

V finalu je tekel še en dijak TŠC Nova Gorica, petouvrščeni Andrej Gregorič (11,51). Najboljša moža sta povlekla za sabo še štafeto TŠC na 4 x 100 metrov, ki je s časom 44,13 osvojila srebrno odličje. Zmagala je Gimnazija Ptuj (43,19). Omenjeni štafeti sta tekli najboljša izida sezone v Sloveniji v absolutnem merilu.

V ženskem teku na sto metrov je zmagovalka Kaja Debevec dosegla čas 12,12. Druga je bila Agata Zupin (G. Domžale, 12,16). Omenjena časa predstavljata prvi in drugi članski ženski dosežek sezone v Sloveniji na tej progi. Državni prvak v skoku v višino je s 198 centimetri postal Axel Luxa (SŠ S. Kosovel Sežana).

Primorski finalisti so bili še novogoriški gimnazijec Aljaž Murovec (5. v skoku v daljino, 660), dijakinja Škofijske gimnazije Vipava Ana Čufer (6. v teku na 1000 m, 3.06,44), njena sošolka Andreja Miklavčič (8. v skoku v višino, 150), tekač na 2000 m Jaka Grže (SŠ S. Kosovel Sežana, 6:03,45) in ajdovski skakalec v višino Luka Berginc (SŠ V. Pilon, 8. mesto, 175).

IM


Najbolj brano