Primorcem tri odličja

Na državnem dvoranskem atletskem prvenstvu za starejše mladince in mladinke v Celju je na Primorsko naslov prvaka v teku na 60 metrov prinesel član AK Gorica Jakob Murovec.

Član AK Gorica Jakob Murovec  je mladinski 
državni prvak v teku na 60 metrov. Foto: Igor Mušič
Član AK Gorica Jakob Murovec je mladinski državni prvak v teku na 60 metrov. Foto: Igor Mušič

CELJE > V soboto je bila atletska dvorana Kladivar v Celju prizorišče državnega prvenstva za starejše mladinke in mladince. Med tremi primorskimi nosilci odličij se je najbolj izkazal sprinter AK Gorica Jakob Murovec, ki je v hudi konkurenci zmagal v teku na 60 metrov s časom 6,99. Le za stotinko sekunde je zaostal srebrni Ptujčan Grega Pavlovič, za dve pa bronasti član Krke Tilen Ovniček. Za drugi najboljši primorski dosežek je poskrbel še en Novogoričan - specialist za troskok Tine Šuligoj, ki je s 13,84 metra osvojil srebro. Boljši je bil le Velenjčan Dino Subašič (14,03).

Ostali najboljši izidi, moški, 60 m - 6. Žiga Leban 7,23; troskok: 4. Aljaž Murovec (oba Go) 12,83. Ženske, 60 m ovire: 1. Maja Bedrač (Ptuj) 8,72, 4. Lara Jagodnik (Kronos, iz I. Bistrice) 9,19; daljina: 1. Bedrač 598, 8. Maruša Vidrih (Go) 527.

V skoku v daljino je do brona prišel postojnski član ljubljanskega Kronosa Žan Skok (661 cm). Prvak je postal Kranjčan Žiga Plajbes (679) pred članom ljubljanskega Massa Arminom Hamzićem (669).

Najkakovostnejši ženski rezultat tekmovanja je sicer dosegla Kamničanka Agata Zupin, ki je v teku na 60 metrov s časom 7,50 sekunde le za osem stotink zgrešila normo za člansko dvoevropsko prvenstvo. Med moškimi je najboljši dosežek v okviru spremljajočega članskega mitinga na isti proge dosegel član Krke Ahac Moretti. Z najboljšim izidom sezone v državi (6,83) je za normo za EP zaostal za devet stotink sekunde. Na isti progi z ovirami je zmagal njegov klubski kolega Gregor Kokalovič (8,33) pred novogoriškima atletoma Urbanom Čehovinom (8,50) in Rokom Urbančičem (8,75). IM


Najbolj brano