Primorca sta bila deveta

Člana VC Portorož Jernej Vrhunc in Alan Košenina sta na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki do 20 let v Avstriji kot najboljši slovenski par osvojila deveto mesto.

Alan Košenina, trener Črt Butinar in Jernej Vrhunc - deveti na 
EP.  Foto: Polona Marinček
Alan Košenina, trener Črt Butinar in Jernej Vrhunc - deveti na EP.  Foto: Polona Marinček

BADEN > Po uspešnem predtekmovanju sta prvi finalni dan Portorožana začela z zmago z 2:1 (1,-15,13) nad angleškima predstavnikoma Robertom Poolejem in Isso Batranom. S tem sta se Jernej Vrhunc in Alan Košenina prebila med 16 najboljših. Nato sta bila osma nosilca premočna. Švicarja Florianom Breer in Yves Haussener sta slavila z 2:0 (12,17). Primorca pa sta naposled osvojila deveto mesto.

“Naš cilj je bil preboj iz predtekmovalne skupine. Po tihem smo računali, da bomo glede na težko skupino nato deležni lažjega žreba, a se to ni zgodilo. Že v prvem krogu smo dobili kakovostna Angleža, ki študirata in igrata v ZDA. Sicer je naš par ves čas igral konstantno, le s Švicarjema so se pojavila nihanja,” je po turnirju povedal njun trener Črt Butinar.

Vrhunc in Košenina z devetim mestom na evropskem prvenstvu ohranjata raven uvrstitve, ki so jo Portorožani z Aleksandrom Dulaiem in Žigo Kumrom lani dosegli na EP do 20 let v Turčiji. NR


Najbolj brano