Primorca vztrajata v svetovnem vrhu

Kozinska naveza Peter Ljubič in Nenad Krstić bo v Katarju še petič zapored sodila na svetovnem rokometnem prvenstvu.

Nenad Krstić (levo) in Peter Ljubič bosta sodila že na petem zaporednem svetovnem prvenstvu.
Nenad Krstić (levo) in Peter Ljubič bosta sodila že na petem zaporednem svetovnem prvenstvu. 

Primorski sodniški par je v zadnjih osmih letih stalnica na velikih rokometnih tekmovanjih. Peter Ljubič in Nenad Krstić veljata za enega najboljših sodniških parov na svetu. Ne nazadnje sta delila pravico v finalu olimpijskih iger v Londonu leta 2012 in v dvoboju za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Španiji pol leta kasneje. Več se v sodniški karieri ne da doseči, zato so pričakovanja pred Doho povezana predvsem z ohranitvijo vrhunskega statusa. SP v Katarju je namreč tudi za sodnike eden od preizkusov za olimpijske igre v Riu.

Sodniški zbor v Dohi je bil že včeraj. Današnji in jutrišnji dan bosta namenjena testiranjem oziroma analizi glavnih poudarkov. Rokomet, kjer je veliko kontakta med igralci, namreč slovi kot šport, kjer utegne biti sodniški vpliv na igro precejšnji. “Predvidevam, da se bo nadaljeval trend s svetovnega prvenstva v Španiji. Pod drobnogledom bo dogajanje, ki zadeva krožnega napadalca na črti in na krilnih položajih. Tam se dogajajo neznatni prekrški, ki pa lahko usodno vplivajo na zaključek akcije. Prav tako bomo že od začetka tekme pozorni na vlečenje in udarce, ki bodo ustrezno kaznovani,” je pojasnil Peter Ljubič.

Sodniški razpored še ni določen. Ker bodo vse tekme SP odigrane v Dohi, bodo sodniške pare za posamezne dvoboje predvidoma imenovali večer prej. “Slovenija je v skupini A, ki se v osmini finala križa s skupino B, zato domnevam, da bova sodila tekme v preostalih skupinah C in D. Še posebej slednja je zelo atraktivna in ponuja močne tekme, ki so za naju dobrodošle, da ohranjava visoko stopnjo zbranosti,” je povedal Ljubič. ASO


Najbolj brano