Priložnost za dokazovanje

Mlada slovenska nogometna reprezentanca se od ponedeljka mudi v slovenski Istri, kjer jo danes v Kopru ob 15. uri čaka prijateljska tekma z Ukrajino.

Pred letom dni je na Bonifiki mlada slovenska vrsta gostila hrvaške vrstnike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pred letom dni je na Bonifiki mlada slovenska vrsta gostila hrvaške vrstnike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Kakšnega posebnega vidnega znaka, da v največjem slovenskem obalnem mestu gostujejo potencialni slovenski nogometni reprezentanti, ni zaznati. Mlada nogometna reprezentanca do 21 let je pač globoko v senci članske vrste, zato bo želja o kaj bolj polnih tribune Bonifike - kot običajno - ostala zgolj želja. Pa čeprav je selektor Primož Gliha, ki je pred časom nadomestil dolgoletnega selektorja Tomaža Kavčiča v vrste vpoklical lepo število lokalnih mladih nogometnih herojev.

Prvotno so bili povabljeni Koprčani Domen Črnigoj, Leo Štulac, Mitja Lotrič in Šempetrc Miha Zajc (Olimpija), kasneje sta se jim pridružila še koprski branilec Denis Šme in član drugoligaša Ankarana-Hrvatini Luka Vekić. To pa zato, ker v moštvu manjkajo štirje predvideni nosilci: Luka Zahović si je poškodoval nart in kar nekaj časa ne bo nit v dresu Maribora, prav tako poškodovan je Andraž Šporar, Petar Stojanović in Luka Krajnc sta morala na pomoč članski vrsti. “Manjkajo nam štirje igralci z dodano vrednostjo in zato bo zelo zanimivo videti, kako se bo ekipa odzvala. Verjamem, da bodo ostali izkoristili ponujeno priložnost,” je za spletno stran NZS povedal selektor Gliha in dodal: “Želim si, da gledalci odidejo domov zadovoljni, ker so videli nekoga, ki jim je dal spoštovanje, uro in pol zabave.”

Ljubljančan je pred tremi leti treniral tudi koprskega prvoligaša. V njegovem obdobju so sicer izpeljali daleč najtežji transfer zadnjih let, prodajo Eneja Jeleniča, priložnost so takrat dobili še Miha Blažič,Leo Štulac,Matej Palčič in Dino Stančič, ki je pozneje zapustil Koper.

Seznam, vratarji: Aljaž Cotman (Maribor), Adnan Golubovič, Gregor Zabret (Swansea City, Ang); branilci: Kenan Bajrič (Oimpija), Jure Balkovec (Domžale/Radomlje), Ben Gasser (NAC Breda), Jon Gorenc Stankovič (BVB/Domžale), Tilen Klemenčič (Celje), Aljaž Krefl (Rudar Velenje), Leo Ejup (Krka), Denis Šme (Koper); zvezni igralci: Dino Hotič (Maribor), Domen Črnigoj, Leo Štulac (oba Koper), Rudi Požeg Vancaš (Domžale), Nik Kapun, Miha Zajc (oba Olimpija), Žiga Kastrevec (Krka), Aleks Pihler (Domžale/Triglav); napadalci: Luka Vekić (Ankaran-Hrvatini/Koper), Mitja Lotrič (Koper), Alen Ožbolt (Domžale), Gregor Bajde (Celje).

Slovenska mlada vrsta z današnjo tekmo z Ukrajino in s prihodnjo v Celju proti Makedoniji začenja novo zgodbo novega ciklusa v veliki meri prenovljene ekipe, ki jo prve kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo čakajo junija. V skupini so z Andoro, Litvo, Italijo, Irsko in Srbijo. RM


Najbolj brano