Prihaja celjski magnet za ljubitelje rokometa

Drevi bo izolski rokometni hram v Kraški ulici doživel enega vrhuncev leta. Na obisk namreč prihajajo državni prvaki iz Celja, in če ne štejemo derbija s sosedi iz Kopra, bo današnja tekma za izolsko rokometno občinstvo najbolj prestižen obračun sezone.

Trener izolskih rokometašev Borut Hren obljublja tekmo na 
visoki ravni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Trener izolskih rokometašev Borut Hren obljublja tekmo na visoki ravni. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Ekipi Istrabenz plinov uvod v domače prvenstvo ni uspel po načrtih. V doslej odigranih šestih tekmah so izolski rokometaši premagali le Sevnico, z Dobovo so se razšli z neodločenim izidom, na ostalih srečanjih pa so izgubili. Njihova forma se sicer dviguje, vendar jih je na zadnjih dveh dvobojih proti Dobovi in Mariboru v zadnjih sekundah zapustila športna sreča, tako da so obakrat zapravili po točko.

A to ni nič novega; težaven začetek sezone je v Izoli prej pravilo kot izjema, saj običajno v drugem delu prvenstva modri igrajo precej bolje kot jeseni. Čeprav so imeli tudi letos nekaj smole z zdravjem igralcev in se je uigravanje z novinci pokazalo za malce bolj dolgotrajen proces, pa v Izoli obljubljajo, da bodo proti Celju PL drago prodali kožo.

“Na zadnjih dveh tekmah proti Dobovi in Mariboru smo bili pod imperativom zmage. Pritisk je očitno naredil svoje, tako da se za nas ni dobro izšlo. Morali se bomo še malo posvetiti temu psihološkemu dejavniku, saj smo v Mariboru dokazali, da znamo igrati, in bi lahko osvojili tudi obe točki. Proti Celjanom bomo vsekakor morali biti na visokem nivoju, da iztržimo čim bolj ugoden končni rezultat,” pravi trener Izolanov Borut Hren.

V domačem prvenstvu še neporaženo Celje je drevi absolutni favorit, čeprav prihaja v Izolo po bolečem tretjem zaporednem porazu v ligi prvakov. Nemški Flensburg je minuli konec tedna “povozil” pivovarje z gladkih 30:20 (13:10), tako da so Celjani trenutno predzadnji v osemčlanski skupini A, že v nedeljo pa v dvorano Zlatorog prihaja Paris SG. Toda kljub vsem zvenečim evropskim nasprotnikom ekipa Celja PL tudi današnjega srečanja v Izoli ne bo vzela na lahek način.

“Že v Izoli moramo odpraviti nekatere napake, na katere nas je opozoril trener, potem pa v nedeljo prihaja Paris SG, za katerega se bomo morali maksimalno pripraviti in poskušati iztržiti čim več. Sposobni smo igrati z vsako ekipo, vendar moramo resnično zmanjšati število napak na minimum,” je po zadnjem porazu v Nemčiji dejal celjski up Žiga Mlakar.

To najbrž pomeni, da fantje trenerja Branka Tamšeta drevi ne bodo popuščali niti za sekundo, kot niso popuščali že v prejšnji sezoni, ko so v Izoli zmagali z 39:19 (20:11), v Celju pa so se še bolj potrudili in na koncu slavili kar s 54:19 (29:11).

SANDI JERMAN


Najbolj brano