Pridnih rok do odličnih vadbenih razmer

V akciji NAJ balinarsko društvo Primorske predstavljamo Balinarski klub Orlek Pivka, ki bo naslednje leto praznoval 40-letnico delovanja. Dodaten razlog za veselje pivških balinarjev pa je zagotovo funkcionalna balinarska dvorana.

Udeleženci klubskega prvenstva dvojic v minulem letu
Udeleženci klubskega prvenstva dvojic v minulem letu 

PIVKA > V zadnjih dveh deseletjih so marljivi člani kluba opravili kar nekaj delovno-gradbenih akcij. Prvotno dvostezno balinišče so razširili v štiristezno, ki so mu čez nekaj let dodali še dve stezi, nato pa celoten objekt zaključili v osemstezno balinišče s klubskimi prostori, sanitarijami in jurčkom za druženje. Pred osmimi leti so zgradili dvorano, pokrito s ponjavo, lani pa so s pomočjo ministrstva za šport, občine Pivka, številnih sponzorjev ter ob obilici prostovoljnih delovnih ur ponjavo zamenjali s panel ploščami. Zdaj lahko balinarski objekt, ki ima tako kot ostali objekti v sklopu balinišča uporabno dovoljenje in je v lasti kluba, uporabljajo v vseh letnih časih.

Letno članarino kluba redno plačuje približno 60 članov in članic, Pivčani pa se lahko pohvalijo z dvema članskima moškima ekipama, žensko in otroško ekipo ter veteransko zasedbo.V minulih zimskih mesecih so svoje domače superligaške dvoboje v pivški dvorani odigrali sosedje iz Košane, trenutno pa poleg članov kluba dvorano pridno uporabljajo tudi balinarji iz domačega društva upokojencev, društva invalidov ter ostala društva iz pivške občine, Košanske doline in z Bistriškega. Ob organizaciji raznih tekmovanj je objekt kot naročen tudi za podaljšek oziroma družabna srečanja.

Moška članska ekipa že vrsto let uspešno nastopa v prvi in drugi balinarski ligi, ostale selekcije tekmujejo v območnih ligah, klubski delavci pa že vrsto let organizirajo tudi številna tekmovanja. Že dvajset let so na sporedu klubska prvenstva v igri posameznikov in dvojic, popularni turnirji med vasmi ter območna in državna prvenstva. Na prireditvi Mednarodni turnir Ivan Černetič vsako leto tekmuje deset ekip iz Hrvaške, štiri ekipe iz Italije ter deset slovenskih klubov, tako da ta turnir sodi med najbolj množične v Sloveniji. Po tradiciji pa so redno na sporedu tudi turnirji dvojic ob dnevu samostojnosti in enotnosti, rekreacijska zimska liga ter zimska liga dvojic.

Z dograditvijo dvorane so pri pivškem Orleku ustvarili odlične razmere za nadaljnji razvoj balinanja, vodstvo kluba pa si želi v lep objekt privabiti čim več občanov, predvsem mladih, in s tem poskrbeti, da bo objekt res namenjen vsem.

Med 7. in 15. aprilom ste na seznam tistih, ki se bodo v akciji Primorskih novic NAJ balinarsko društvo Primorske potegovali za najbolj priljubljeno balinarsko društvo oziroma balinarski klub Primorske, predlagali kar 27 društev. Te dni poteka drugi, odločilni del akcije, v katerem se bodo balinarska društva in klubi potegovali za prestižni naziv najbolj priljubljenega. Seveda to pomeni tudi boj za bogate nagrade. Glavno in edino besedo pri izboru pa boste imeli prav vi, drage bralke in bralci Primorskih novic. Za svoje najljubše balinarje lahko glasujete tako, da na naš naslov pošljete izpolnjeno glasovnico iz tiskane izdaje časnika, ali pa pokličete na telefonsko številko 090/93-60-95. Glasovanje bo potekalo do sobote, 23. maja. V času glasovanja bomo vsa sodelujoča balinarska društva in klube predstavili na straneh našega časopisa. Natančnejša navodila za glasovanje najdete v tiskani izdaji Primorskih novic in na spletni strani (primorske.si). Seveda smo pripravili tudi nagrade za glasovalce, ki jim bo žreb naklonil potrebno srečo. Sodelujte, glasujte in pomagajte svojim balinarjem do naslova in nagrad!

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano