Pričakovan poraz Izolanov

Rokometaši Istrabenz Plinov Izole so v tekmi 10. kroga 1. NLB Leasing lige izgubili proti Mariboru Braniku z 20:33 (9:13).

Za Izolo je največ golov dosegel Elvin Čosić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za Izolo je največ golov dosegel Elvin Čosić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Slovenski selektor na klopi rokometašev mariborskega Branika Boris Denić je dobil tudi drugo tekmo. Njegovi igralci so s 33:20 odpravili Izolo in ostajajo na tretjem mestu, tokratni tekmeci Štajercev pa so izgubili osmo tekmo ter ostajajo na 12. mestu prvenstvene lestvice.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Smolko (Gornja Radgona), Brecelj (Ajdovščina). Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Kević, Jurič 2, Gomezelj 3, Čosić 6, Božič 5 (3), Gavec 1, Vukovič 2, Zorič-Stepančič 1, Kojič, Matijaševič. Maribor Branik: Taletovič, Čudič, Jamnik 3 (1), Poklar 1, Sok 6, Cingesar 4 (1), Kaleb 3 (1), Špelić 3, Verdinek 3, Mlakar 4, Fidel 2, Hrastnik 1, Žabič. Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 3 (3), Maribor Branik 3 (3). Izključitve: Istrabenz Plini Izola 2, Maribor Branik 6 minut.

Primorci so pogumno začeli, vodili do 3:2, Štajerci pa so nato preobrnili potek tekme. Izola se ni dala in je poravnala na 5:5. Maribor je prek Žige Mlakarja in Tadeja Soka zadel trikrat, takšno prednost pa je znal zadržati; ob koncu prvega polčasa jo je z dvema goloma Nikole Špelića še nekoliko povišal (13:9). V prvih petih minutah drugega polčasa so gosti zadeli še štirikrat, ob le enem golu domačih pa je bilo na semaforju že 17:10. Ko je Sok zadel še trikrat zapored, je bilo 20:11, zmagovalec pa tako znan.

Za Izolo je največ golov dosegel Elvin Čosić, zadel je šestkrat, prvi strelec tekme pa je bil mariborski igralec Tadej Sok s šestimi goli.

Izolani bodo tekmo naslednjega kroga igrali prihodnjo soboto, ko bodo gostovali pri Urbanscape Loki, Mariborčani pa se bodo doma pomerili s trebanjskim Trimom.

STA


Najbolj brano