Preveč prepiha pred svojimi vrati

Prva finalna tekma za naslov državnega prvaka je postregla z obilico zadetkov in zmago domačega Dobovca, ki bo že jutri gostil tudi drugo tekmo. Za naslov prvaka je nasprotnika potrebno premagati trikrat. Dobovec Pivovarna Kozel : Oplast 9:6 (5:4).

Črno-beli so resda  povedli, a za naslov je potrebno zmagati trikrat. Foto: Drago Perko/Futsal.Si
Črno-beli so resda povedli, a za naslov je potrebno zmagati trikrat. Foto: Drago Perko/Futsal.Si

ROGAŠKA SLATINA > Najverjetneje se niti najbolj goreči privrženci kobariškega Oplasta niso nadejali, da bodo njihovi ljubljenci na prvi finalni tekmi po slabih dvanajstih minutah igre vodili s tremi zadetki prednosti, a jim niti to ni bilo dovolj za slavje.

Športna dvorana Ratanska vas, gledalcev 500, sodniki: Šivic (Bled), Todorović (Ivančna Gorica) in Močnik Perič (Šenčur). Strelci: 0:1 Širok (3), 1:1 Mordej (4), 1:2 Fratina (6), 1:3 Kravanja (6), 1:4 Ručna (12), 2:4 Lojen (12), 3:4 Lenarčič (14./ag), 4:4 Kroflič (17); 5:4 Mordej (20), 6:4 Simeunovič (23), 6:5 Vulikić (33), 7:5 Mordej (34), 7:6 Širok (35), 8:6 Mordej (36), 9:6 Mordej (39).

Visok presing gostujoče zasedbe je v uvodnih desetih minutah povsem razorožil domača velemojstra Roka Mordeja in Mileta Simeunovića, ki sta izgubljala žoge kot po tekočem traku, kar so odločni gostje s pridom izkoristili in z enostavnimi akcijami polnili mrežo Dobovca. A njihovega naleta je bilo po dveh nespretno prejetih zadetkih na žalost skupine Oplastovih navijačev hitro konec in do konca prvega polčasa so Štajerci že prišli do minimalnega vodstva.

“Začeli smo po naših željah, a smo ob tem tudi porabili ogromno moči, tako da so domačini v nadaljevanju prišli do svojih akcij. Zadetke smo dosegli po njihovih napakah, nekaj golov pa smo jim tudi sami podarili. Finalne tekme so ponavadi precej bolj taktične, vendar obe ekipi igrata zelo odprto in zadetki so padali kot po tekočem traku, kar je zagotovo dobrodošlo za gledalce,” je razburljivi prvi polčas opisal gostujoči trener Saša Leban.

V nadaljevanju je v golu ponudil priložnost Deniju Krivcu, a to preprosto ni bil večer kobariških vratarjev. Po zadetku Simeunovića za 6:4 je vlogo vratarja v polju prevzel Jure Lenarčič, vendar gostje nikakor niso prišli do pravega zaključnega strela. Sedem minut pred koncem je Dani Vulikić vendarle popeljal Oplast do zadetka zaostanka, že čez dobri dve minuti pa je za posredovanje na sredini igrišča prestrogo prejel neposredni rdeči karton in izkušeni domačini so v zadnjih minutah mirno zadržali vodstvo. S tem so prišli do pomembne prednosti, a do odločitve je še daleč.

“Kljub temu, da Oplast že vrsto let nastopa v prvi ligi, nas sodniki še vedno ne jemljejo resno. Seveda smo glavni krivci za poraz sami,” je pojasnil Leban in se v mislih že ozrl proti jutrišnji drugi tekmi: “Seveda bomo posegli po manjših taktičnih spremembah. Upam, da bomo izboljšali realizacijo in s tem še bolj zapretili Dobovcu tudi v njihovi dvorani. Močno verjamem, da bo steklo tudi vratarjema, ki sta se sicer na prvi tekmi zelo trudila. Razpoloženi vratar je na takšni tekmi zelo pomemben in le z dobro obrambo lahko računamo na enakovreden boj za naslov.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano