Fannemel zmagal, Prevc peti

Norvežan Anders Fannemel (263,1 točke) je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v ruskem mestu Nižnij Tagil, kar je zanj prva zmaga v karieri.

Peter Prevc
Peter Prevc 

MOSKVA > V finalu je nastopilo pet Slovencev, najboljši med njimi je bil tudi tokrat Peter Prevc (240), ki je bil po polovici tekme na šestem mestu, v finalu pa je napredoval na peto.

Matjaž Pungertar (238,2 točke), ki je v kvalifikacijah skakal z izposojenimi smučmi reprezentančnega kolega Jurija Tepeša, ker so njegove ostale v Carigradu, je danes s svojimi pokazal še boljšo predstavo ter zasedel končno sedmo mesto in s tem prvič v karieri končal v najboljši deseterici.

Tik za najboljšo deseterico sta končala Robert Kranjec (231,2), ki je v finalu s 14. napredoval na končno 11. mesto, ter Jernej Damjan (230,4), ki je bil 12. Med dobitnike točk se je uvrstil tudi Tepeš (217), ki je s 26. napredoval na končno 22. mesto.

V slovenski reprezentanci sta tako brez finalnega nastopa na šesti posamični tekmi sezone, ki so jo izpustili številni najboljši skakalci, med drugimi tudi številka 1 in 2 v skupnem seštevku svetovnega pokala Čeh Roman Koudelka in Švicar Simon Ammann, ostala Nejc Dežman na 33. in Anže Lanišek na 39. mestu. Mladi Domžalčan po operaciji palca še nastopa z opornico na desni roki.

V nedeljo bo na vzhodnem vznožju srednjega Urala na sporedu še ena tekma svetovnega pokala. Prva serija bo na sporedu ob 14.30.

STA


Najbolj brano