Prevc je še krepko v igri za naslov

Tudi letos ne bo nič drugače. Tradicionalno bodo ob vstopu v novo koledarsko leto aktivni le smučarji skakalci in tekači na smučeh.

Vodilnega v svetovnem pokalu Petra Prevca čaka nov dvoboj 
na novoletni turneji. Foto: STA
Vodilnega v svetovnem pokalu Petra Prevca čaka nov dvoboj na novoletni turneji. Foto: STA

KOPER > Osrednja pozornost bo med novoletnim kosilom veljala drugi tekmi novoletne skakalne turneje, ki bo v Garmisch-Partenkirchnu. Danes ob 14. uri bodo na nekdanjem olimpijskem prizorišču kvalifikacije, ob isti uri pa dan pozneje še tekma. Prvo tekmo je obeležila smola z vetrom za Petra Prevca, ki je pred začetkom turneje veljal za prvega favorita in sreča ter že kar standardna rahla pomoč žirije velesilam - v tem primeru zmagovalcu svetovnega pokala in domačinu Severinu Freundu, ki na drugo in sklepno dejanje nemškega dela turneje prihaja s tremi točkami prednosti pred Avstrijcem Michaelom Hayböckom in 7,3 točke pred Prevcem, ki ima še vse možnosti, da zmaga v končnem seštevku elitne prireditve sezone smučarskih skokov. Prevc sicer pred Nemcem ohranja krepkih 125 točk prednosti v točkovanju svetovnega pokala. Za tekmo Garmischu je bilo včeraj na voljo še skromnih 2000 vstopnic.

Drugi, ki bodo zgodaj nazdravili novemu letu, so smučarji tekači. Slovenski so zadnje priprave pred jubilejnim, desetim Tour de Skijem, ki se bo v Lenzerheideju s sprintom v klasični tehniki začel jutri, opravili na domači Pokljuki. S temi so zelo zadovoljni, glavni trener Marko Gracer pa bo na Touru računal na pet tekmovalcev. Lenezerheide bo tekme gostil med 1. in 3. januarjem, po dnevu premora bodo tekači dva dni tekmovali v Oberstdorfu, 8. januarja jih čaka Dobbiaco, 9. in 10. januarja se bo novoletna turneja končala v Val di Fiemmeju. Na tekme so odpotovali Vesna Fabjan, ki bo, predvsem v sprintu, prvi slovenski adut, Lea Einfalt, Alenka Čebašek, Nika Razinger in debitant na Miha Šimenc. Fabjanova je veliko pozornosti posvetila smučem, iskanju pravega para. “Kot gospodinja z rožami sem se pogovarjala s smučmi, da bodo čim hitrejše," je z nasmeškom povedala Fabjanova. RM, STA


Najbolj brano