Prevc in še pet Slovencev danes v Innsbrucku

Vseh šest Slovencev, ki so nastopili v sobotnih kvalifikacijah, bo tekmovalo tudi danes na tretji tekmi novoletne skakalne turneje v Innsbrucku. Ob Petru Prevcu in Jerneju Damjanu, ki sta imela nastop zagotovljen, so bili uspešni še Robert Kranjec, Nejc Dežman, Rok Justin in Matjaž Pungertar.

Najboljši slovenski skakalec Prevc je po polovici turneje na  drugem mestu z le 1,1 točke zaostanka za Avstrijcem Stefanom Kraftom. Foto: STA
Najboljši slovenski skakalec Prevc je po polovici turneje na drugem mestu z le 1,1 točke zaostanka za Avstrijcem Stefanom Kraftom. Foto: STA

INSSBRUSCK > Najboljša v sobotnih kvalifikacijah na Bergislu sta bila med Slovenci Robert Kranjec in Nejc Dežman na 26. mestu, 32. je bil Rok Justin, 39. pa Matjaž Pungertar. Jernej Damjan kot deseti v skupnem seštevku in Peter Prevc kot četrti sta imela nastop na današnji tekmi že zagotovljen, Damjan je bil sicer nato 33., Prevc pa mesto pred njim.

V prvi seriji, ki se bo začela ob 14. uri, so Slovenci v naslednjih parih: Kranjec s Francozom Ronanom Lamyjem Chapuisom, Dežman z Japoncem Kentom Sakujamo, Justin s Fincem Jarkkom Mättäjem, Prevc s Čehom Jakubom Jando, Damjan s Fincem Samijem Niemijem in Pungertar s Švicarjem Gregorjem Deschwandenom.

Najboljši slovenski skakalec Prevc je po polovici turneje na odličnem drugem mestu z le 1,1 točke zaostanka za Avstrijcem Stefanom Kraftom, tretji Michael Hayböck za slovenskim predstavnikom zaostaja šest točk.

Skupno v svetovnem pokalu pred današnjo tekmo vodi domačin Hayböck s 549 točkami, drugi je Čeh Roman Koudelka s 530, tretji Norvežan Anders Fannemel s 530, četrti pa Prevc s 510 točkami.

STA


Najbolj brano