Finale odpovedan, Prevc drugi

Prireditelji tekme smučarjev skakalcev v Wisli na Poljskem so morali današnjo finalno serijo zaradi premočnega vetra odpovedati. Obveljali so izidi iz prve serije, v kateri je Peter Prevc osvojil drugo mesto za zmagovalcem novoletne turneje Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Peter Prevc Foto: STA
Peter Prevc Foto: STA

WISLA > V prvi seriji je Stefan Kraft po skoku, dolgem 129,5 metra, imel 2,2 točke prednosti pred Petrom Prevcem, ki je v boljših razmerah skočil dva metra več. Tretji je bil Nemec Severin Freund (129,5 m), ki je za Kraftom zaostal že 6,6 točke.

Do točk so se prebili štirje Slovenci. Jernej Damjan je skočil 128,5 metra in bil sedmi. Matjaž Pungertar je skočil 123,5 metra in bil 19., Nejc Dežman pa je v slabših vetrovnih razmerah pristal pri 117 metrih in zasedel 24. mesto.

Brez točk sta ostala Robert Kranjec s 116 metri in Rok Justin, ki je bil še tri metre krajši, ter pristala na mestih 36 in 46. Že v kvalifikacijah je izpadel slovenski junak Kulma Jurij Tepeš.

Svetovni pokal se bo konec tedna nadaljeval v Zakopanah.

STA


Najbolj brano