Presenečenje ali slovo?

Današnja polfinalna tekmeca slovenskega ženskega odbojkarskega pokala v Kamniku na papirju Koprčankam in Novogoričankam ne dajeta stvarnih možnosti za preboj v jutrišnji finale. Favorita sta vodilni ekipi prvenstva, NKBM in Calcit.

Tako so v lanskem polfinalu pokala odbojkarice Luke Koper (v 
rumenem) Dajana Lucas, Nuša Ferlinc in Marina Barič 
uspešno branile napade Calcita. Foto: Igor Mušič
Tako so v lanskem polfinalu pokala odbojkarice Luke Koper (v rumenem) Dajana Lucas, Nuša Ferlinc in Marina Barič uspešno branile napade Calcita. Foto: Igor Mušič

KAMNIK > Prizorišče današnjega dogajanja na zaključnem turnirju slovenskega ženskega odbojkarskega pokala je dovolj blizu, da tudi primorski ljubitelji odbojke - po službah in šolskih obveznostih - ujamejo prvi polfinalni par - Gen- I Volley Nova Gorica : NKBM Branik Maribor (ob 17. uri), še lažje pa drugega - Luka Koper : Calcit (ob 20. uri). Prvič v zgodovini samostojne Slovenije ima primorska ženska odbojka kar dva polfinalista pokala, poleg tega pa se bodo pomerile ekipe, ki so ta čas tudi na prvih štirih mestih državnega prvenstva.

Moški del zaključnega turnirja pokala se bo v Kamniku začel jutri. Potem ko je lani v finalu igral kanalski Salonit, letos Primorska na turnirju nima klubskega predstavnika, zato pa ima na turnirju več posameznikov. Za branilca naslova, ACH Volley, igrata Matija Jereb iz Kanala in Jernej Terpin iz Števerjana. Polfinalni tekmec prvakom in vodilni ekipi prvenstva bo ob 15. uri tretja ekipa DP, Panvita Pomgrad. Za favorita drugega polfinala (ob 20.30), kamniški Calcit (drugi v DP), igra Novogoričan Jani Konjedic. Sedma ekipa DP, Krka, je s podvigi bržkone zaključila že v trenutku, ko se je uvrstila v polfinale. Izjemno presenečenje bi bilo, če v nedeljo ob 19. uri v finalu ne bi igrala ACH Volley in Calcit.

Glede na to, da v prvenstvu brez poraza vodijo Mariborčanke in da so bile njihove prve zasledovalke iz Kamnika poražene le dvakrat, je pričakovati, da se bosta v jutrišnjem finalu ob 18. uri pomerila NKBM in Calcit.

Pomočnica trenerja novogoriškega Gen-I Volleyja Majda Čičić napoveduje: “Med prazniki smo opravili celovite priprave. Ekipa je zdrava. Poskušale bomo igrati na zmago. Če smo Mariborčankam v tem prvenstvu vzele niz v njihovi dvorani, po tem smo jim na nevtralnem terenu sposobne vzeti še drugega. Če bi se to tudi zgodilo, bi morda tekmeca zagrabila nervoza. Seveda so na papirju stvari jasne. Mariborčanke imajo več izkušenj in precej daljšo klop. Vsekakor me nimamo česa izgubiti in komaj čakamo, da se polfinale začne.”

Dodati velja, da so Novogoričanke, ki so v prvenstvu tretje, to sezono že premagale Calcit. Kakovostni zaostanek za slovenskim vrhom torej ni velik.

Luka Koper je četrta ekipa tekočega prvenstva. Kamničank v njem sicer ni uspela presenetiti, vendar pa se trener Marko Kalc s tem ne obremenjuje: “Polfinale pokala je enkrat v sezoni. Nimamo nikakršnega kompleksa manjvrednosti. Tudi lani so bile Kamničanke v prvenstvu boljše od nas, a smo jih v polfinalu pokala izločili. Dobro smo pripravljeni, naša forma se vzpenja. Smo približno tako močni kot lani. Kamničanke imajo sicer še širši izbor dobrih igralk kot prej, a to je ena tekma, breme favorita pred domačim občinstvom bodo morale nositi nasprotnice. Za zmago bomo dali vse od sebe. Najboljše želim tudi Novogoričankam. Enkratno bi bilo, če bi se zgodil primorski finale. V pokalu so možnosti tudi za takšna presenečenja.”

Pokalni naslov sicer branijo Mariborčanke, ki so lani v finalu v treh nizih premagale Koprčanke.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano