Prepelič k Oldenburgu, Blažič nič več za Crveno zvezdo

Dva slovenska reprezentanta, ki sta v soboto končala nastope na evropskem prvenstvu, sta ali bosta zamenjala delovno klubsko okolje. Jaka Blažič je, kot je sporočil njegov dosedanji klub Crvena zvezda, sporazumno prekinil pogodbo, medtem ko je Klemen Prepelič našel nove izzive v Nemčiji pri Oldenburgu.

Klemen Prepelič bo igral v Nemčiji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Klemen Prepelič bo igral v Nemčiji. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Klemen Prepelič, ki je na EP v povprečju dosegal po 9,8 točke in 4,2 podaje, je bil pred prvenstvom brez kluba, zdaj je našel nove delodajalce pri Oldenburgu. To pomeni, da bo v novi sezoni verjetno zaigral tudi v dvorani Stožice, saj je prav ta nemški klub eden od tekmecev Uniona Olimpije v evropskem pokalu, tekma med zmaji in novim Prepeličevim klubom bo 11. novembra.

Nemški klub je sicer na spletni strani sporočil, da je podpis sodelovanja s Prepeličem zaenkrat začasen, do konca oktobra. S slovenskim igralcem so se dogovorili, ker imajo težave s poškodbami, manjkala bosta Scott Machado in Vaughn Duggins. V nemški ligi se bodo boji začeli čez dva tedna, v klubu bodo novega igralca, ki so mu namenili številko 20, predstavili v nedeljo.

Njegov reprezentančni soigralec Jaka Blažič pa ne bo več igral za rdeče-bele iz Beograda. Klub je danes sporočil, da se razhajajo, ter mu zaželel srečo v nadaljevanju kariere. Blažič je k Crveni zvezdi prišel jeseni 2013. V dveh letih je po enkrat slavil v ligi Aba in srbskem prvenstvu, dvakrat pa v srbskem pokalu.

“Hvala moji zvezdi za dve lepi leti. Razhajamo se v prijateljskem vzdušju, nikoli pa ne bom pozabil velikih tekem, ki sem jih doživel v rdeče-belem dresu, ter navijačev. Fantom želim vso srečo, jaz pa bom poiskal nove izzive,” so slovenskega reprezentanta citirali na spletni strani kluba.

STA


Najbolj brano