Premoč domačih kadetov

Konec tedna je MBK SportR.si na smučišču Ski Bor v Črnem Vrhu nad Idrijo gostil tekmo slovenskega pokala gorskih kolesarjev v krosu.

S starta ob smučišču Ski Bor  se je pognalo 200 kolesarjev. Foto: Igor Mušič
S starta ob smučišču Ski Bor se je pognalo 200 kolesarjev. Foto: Igor Mušič

ČRNI VRH NAD IDRIJO >Domači gorsko-kolesarski klub je olimpijski nastop Tanje Žakelj obeležil delovno, saj je na dan njene tekme priredil slovenski pokal v krosu za vse kategorije. Po kolovozih in travnikih smučišča Ski Bor se je pognalo kar 200 kolesarjev. Konkurenco so zaostrili tudi gostje iz Italije in Avstrije.

Slovenska kadetska reprezentanca gorskih kolesarjev je na v petek končanem EP v krosu v avstrijskem Gradcu po zaslugi članov MBK SportR.si iz Črnega Vrha dosegla nekaj visokih uvrstitev. V kategoriji U-17 je v disciplini poligon osmo mesto osvojil Matjaž Lozar. Matevž Govekar je bil enajsti. Na olimpijskem krosu je Lozar dosegel 14. čas, Govekar pa je bil dve mesti slabši. V kategoriji U-15 je Jakob Klemenčič zasedel 28. mesto.

V elitni konkurenci je bil najhitrejši italijanski reprezentant Daniele Braidot. Za točke slovenskega pokala je slavil Kamničan Rok Naglič. Sedmi čas je dosegel član domačega MBK SportR.si Aleš Boškin, pri ženskah absolutno je slavila njegova klubska kolegica Tina Perše. Črnovrški klub je v mlajših kategorijah serijsko osvajal stopničke. Prav njegov član Matjaž Budin je bil selektor reprezentance U-15 in U-17, ki je v petek solidno končala nastope na EP v avstrijskem Gradcu.

Ostale najboljše primorske uvrstitve po kategorijah, amaterji - 2. Alen Štucin; veterani 1: 1. Matjaž Budin; veterani 2: 2. Robert Blaznik; U-13: 2. Daša Mlakar; U-11: 1. Tine Terpin, 2. Nika Mikuž ; U-9: 1. Eva Terpin (vsi SportR.si); U-7: 1. Aljaž Boškin Sloga 1902 Idrija).

Med mladinci je bil v slovenskem pokalu tretji Blaž Govekar. Zmagal je sicer David Ivartnik (Energija Domžale). Med kadeti so domačini pobrali vse - Matevž Govekar zlato, Matjaž Lozar srebro in Miha Klemenčič bron. Med starejšimi dečki je sovaščane z zmago razveselil Jakob Klemenčič.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano