Premije so naredile svoje

Presenetljiva zmaga Ankarančanov za četrti poraz Krškega v letošnjem prvenstvu je zopet naredila zanimiv boj za sam vrh. Tolminci so v gosteh iztržili (le) točko.

Marko Vukelić (levo v oranžnem dresu) je zadel, Matic Reja (št. 23) pa podal.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Marko Vukelić (levo v oranžnem dresu) je zadel, Matic Reja (št. 23) pa podal.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

ANKARAN > Stadion na Sv. Katerini, gledalcev 100, sodnik Obrenović (Ljubljana) 7. Strelec - Vukelić (27).

Ankaran-Hrvatini: Paal 7, Hojnik 7, Badžim 7, Pahor 7,5, Kolarič 6,5, Reja 7, Vukelić 7,5, Burkić 7, Mihalič 6,5 (od 65. Lekić 6,5), Rudonja 7 (od 74. Vodeb-), Vekić 6,5 (od 86. Rodica-). Trener: Vlado Badžim.

Zmaga gostiteljev proti jesenskemu prvaku je zagotovo največje presenečenje uvoda v spomladanski del prvenstva. Še posebej, če upoštevamo pomladitev ankaranskega moštva. Toda oranžni so zaigrali brez strahu in zadržkov, spodbujeni s premijami, ki so jih dobili že pred tekmo. Kot spodbudo in nagrado za potrpežljivost v teh težkih časih. Dokaj zgodaj so povedli, potem pa uspeli zadržati mrežo nedotaknjeno do konca tekme. Junak tekme je bil Marko Vukelić, ki je že pred zadetkom krškega vratarja Marka Zalokarja prisilil v odločno posredovanje. Ključno obdobje tekme je bilo med 27. in 30. minuto. Ankarančani so si priborili kot, ki ga je izvedel Matic Reja, v kazenskem prostoru pa je najvišje skočil natančni Vukelić. Veselje v domačih vrstah se še ni poleglo, ko so bili že na hudi preizkušnji, saj je Krško z atomsko akcijo skoraj izenačilo. Toda pred Davidom Bučarjem je najprej posredoval Matej Paal, zatem pa je z golove črte izkušeni centralni branilec Jan Pahor ustavil strel Klemna Slivška.

Krčani so sicer prikazali precej več taktične discipline in uigranosti, a na težkem igrišču jim to ni veliko pomagalo. Sprožili so nekaj nevarnejših strelov - poudariti velja odlično obrambi Paala, ko je žogo izboksal v kot, pa tudi natančen strel Gregorja Sikoška tik pod prečnik. Domači so v končnici nekoliko popustili, gostje pa so po prekršku s hrbta nad Rejo ostali brez pordečelega Boštjana Freliha. ROK MAVER

Šenčur : TKK Tolmin 0:0

ŠENČUR > Športni park, gledalcev 100, sodnik Kovačič (Grosuplje).

TKK Tolmin: Baloh, Codromaz, Lipužič Bratuž, Šuligoj, Kavčič, Rakušček, Zornik (od 66. A. Kanalec), Kolenc, Kos, De. Sokanović, Kucalović. Trener: David Kanalec.

Tolminci so spomladanski del prvenstva odprli z remijem brez zadetkov, čeprav je prvi polčas nakazal možnost drugačnega razvoja dogodkov. Posoški nogometaši so dvoboj začeli zavzeto, agresivno in tudi konkretno. Le pri zaključnih strelih jim je zmanjkal ščepec sreče oziroma zbranosti. V prvem delu, v katerem so nadzorovali igro, jim je veselje kar trikrat preprečil okvir vrat. Prvi se je v priložnosti znašel Tine Zornik, centimetri pa so ločili od zadetka nato še Jako Lipužiča Bratuža in Danjela Rakuščka. Tolminci so v prvem polčasu vendarle imeli srečo v nesreči. Domačini bi iz edine, a imenitne priložnosti, kaj lahko zadeli v končnici in tako kaznovali neučinkovitost gostov.

Nadaljevanje je prineslo raztrgano igro. Tolminci niso bili več tako nevarni oziroma niso izpeljali obetavnih akcij tako, kot bi morali. Na drugi strani gostitelji niso unovčili prednosti domačega igrišča, izključitev Gregorja Kosa v 90. minuti pa tudi ni več mogla vplivati na razplet.

ASO


Najbolj brano