Premiera se je izšla po načrtih rumeno-modrih

Koper 2013 je v svojem prvem nastopu v 1. A DRL pred tisočglavo množico ljubiteljev rokometa zanesljivo premagal trebanjski Trimo in tako potrdil, da je kakovostna ekipa. Moštvu Istrabenz plinov Izole pa se je uvodna tekma nove sezone povsem ponesrečila.

Rokometaši Kopra so prvenstvo začeli z gladko zmago pred številnimi 
domačimi gledalci. Foto: Primozic
Rokometaši Kopra so prvenstvo začeli z gladko zmago pred številnimi domačimi gledalci. Foto: Primozic

Izidi 1. kola - Slovan : Celje PL 28:40 (14:22), Krka : Istrabenz plini Izola 31:21 (17:13), Jeruzalem Ormož : Maribor Branik 33:26 (17:10), Koper 2013 : Trimo Trebnje 31:26 (15:13), Sevnica : Gorenje Velenje 18:32 (10:17), Riko Ribnica : Dobova 38:27 (17:11).

Pari 2. kroga (12. septembra) - Urbanscape Loka : Gorenje, Istrabenz plini Izola : Sevnica, Dobova : Krka, Maribor : Riko, Celje PL : Jeruzalem Ormož, Trimo Trebnje : Slovan, Slovenj Gradec : Koper 2013.

Koper 2013 : Trimo Trebnje 31:26 (15:13)

KOPER > Arena Bonifika, gledalcev 1000, sodnika Kavalar in Leskovec.

Koper 2013: Vran (21 obramb), Ponikvar, Grzentić 5, Vlah 2, Krečič 8, M. Matijaševič, Moljk, Gorela 2, Zugan, Rapotec 7, Smolnik 2, Sokolič, Marič, Ravlija, Bratkovič 3. Trener: Zoran Jovičić.

Trimo Trebnje: Brana 4 (obrambe), Urbič (8), Mikec, Djurdjevič 1, Florjančič 3, Vencelj, Skol 6, Kotar, Sušin 3, Željko, Udovič 4, Sašek 2, M. Grandovec, Mlakar, T. Grandovec 7, Trener: Roman Šavrič.

Izključitve: Koper 8 minut, Trimo 2; 7-m: Koper 6 (4), Trimo 4 (4).

Za kar dve tretjini igralcev koprske ekipe je bila tekma proti Trimu prvi nastop v prvi A ligi, zato ni bilo presenetljivo, da je bilo v uvodnih minutah prisotno tudi precej treme. Gostje so vodili že s 3:0 preden je Jan Gorela zabil zgodovinski prvi gol Koprčanov v prvi ligi. Trebanjci so zlahka prebijali domačo obrambo 5-1, toda znašli so se pred razpoloženim vratarjem Juretom Vranom, ki je že v prvem polčasu zbral dvanajst, do konca tekme pa kar 21 obramb. “Kot eden izkušenejših v ekipi moram dati svoj doprinos tem mladim fantom in danes mi je to dobro uspelo. Na začetku smo bili malo v krču, toda na koncu smo zasluženo zmagali,” je povedal Vran.

Predvsem po vratarjevi zaslugi so Koprčani že v deseti minuti izenačili, osem minut kasneje so prvič povedli in potem prednosti niso več izpustili iz rok. Čeprav tudi končnica polčasa zaradi številnih izgubljenih žog ni bila ravno najboljša, so rumeno-modri na odmor le odšli z vodstvom s 15:13.

V nadaljevanju so se Koprčani končno sprostili in takoj zaigrali bistveno bolje. V prvih desetih minutah drugega polčasa so zabili osem golov, prejeli le dva in povedli s 23:15. Natančni streli z razdalje so spravljali v obup obrambo gostov, odpor Trima pa je bil dokončno strt po spektakularnem golu Nina Grzentiča, ko je “cepelin” nadgradil s košarkarskim zabijanjem. Razlika med ekipama je v 51. minuti dosegla tudi okroglih deset zadetkov (29:19), potem pa so domačini popustili. Trebanjci so v končnici srečanja ublažili poraz, gledalci v Areni Bonifika pa so na nogah pričakali prvo zmago sezone.

“Že v prvem polčasu, tudi ko smo vodili, smo zgrešili preveč strelov in napravili preveč napak v obrambi, v drugem pa se je to potem le stopnjevalo, saj so domačini dobili nalet. Kopru moram čestitati za zasluženo zmago, mi pa bomo morali še veliko delati,” je bil zaskrbljen trener gostov Roman Šavrić. Domači strateg Zoran Jovičić pa je bil razumljivo precej bolj zadovoljen: “Ko zmagaš, je vse šlo po načrtih, čeprav začetek tekme ni bil ravno tak. Naša mlada ekipa je tekmo začela s tremo, potem pa smo v drugem delu postavili stvari na svoje mesto.”

SANDI JERMAN

Krka : Istrabenz plini Izola 31:21 (17:13)

NOVO MESTO > Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika Mar. Pirc in Mat. Pirc.

RD Istrabenz plini Izola: Vončina, Gregorič, Jurič 1, Čolič, Gjerek 1, Božič 5, Stepančič 3, Selišnik, Žgavec 1, Čosić 2, Kecman 4, Vukovič, Gomezelj, Velkavrh 4, Konig, Madžarević. Trener: Borut Hren.

Najboljši strelci pri Krki: Papež 8, Okleščen 5, Didović in Klobčar po 3.

Izključitve: Krka 6 minut , IP Izola 8; 7-m: Krka 4 (4), IP Izola 4 (2).

Rokometašem iz Izole se je prvi nastop v novi sezoni popolnoma ponesrečil. V prvem polčasu so se sicer enakovredno kosali z domačini, potem pa so Novomeščani dobro unovčili izključitve pri ekipi gostov in še pred odmorom prišli do štirih zadetkov prednosti. Razlika sicer ni bila pretirana, toda sledile so za razplet tekme ključne uvodne minute drugega polčasa, ko je Krki uspevalo vse, gostom pa ne prav veliko. Domačini so hitro povišali prednost, medtem ko je igra Izole povsem razpadla in dvoboj je bil hitro odločen. “Nismo pričakovali takšnega poraza, niti igralcem samim ni jasno, kako smo lahko tako močno popustili. Sicer pa smo od 46 strelov dosegli le 21 golov in s takšno realizacijo ni mogoče zmagati,” je pojasnil trener Istrabenz plinov Izole Borut Hren. SJ


Najbolj brano