Premagali tekmeca in zasedli vrh

Prva spomladanska tekma v Dekanih ni postregla s kakovostno predstavo. Ekipi sta se sicer trudili, a si nista pripravili veliko priložnosti. Jadran Dekani : Bilje 1:0 (0:0).

Pomen uvodnega spomladanskega srečanja je prinesel manj 
kakovostno predstavo, a vendarle tudi zvrhano mero borbenosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pomen uvodnega spomladanskega srečanja je prinesel manj kakovostno predstavo, a vendarle tudi zvrhano mero borbenosti. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

DEKANI > Od uvodnih minut je imela domača ekipa nekaj več od igre, a je bila pobuda Jadrana jalova. Nogometaši Bilj so se pretežno branili, sredi polčasa so na golovi črti odbili poskus Gregorja Ščulca, odgovarjali pa so s protinapadi. Luka Batič je sredi polčasa najprej dvakrat nevarno streljal le za kak centimeter mimo vrat, v 36. minuti pa posredovanja Mateja Pirjevca nad napadalcem gostov sodniki niso označili za najstrožjo kazen.

V nadaljevanju se ni veliko spremenilo. Dekančani so sprva jalovo pritiskali, prvo resnejše posredovanje pa je moral vseeno opraviti domači vratar Anže Rupnik, ko je po prekinitvi preprečil avtogol. Dvoboj je medtem postal bolj napet, ritem igre pa so nenehno prekinjali prekrški obeh ekip. Biljenci so vzpostavili ravnotežje, medtem ko so igralci Jadrana veliko grešili pri podajah.

Stadion I. Gregoriča, gledalcev 80, sodnik Podgoršek (Duplje).

Strelec - 1:0 Ščulac (87).

Jadran Dekani: Rupnik, Terčič, Vitezica (od 80. Stipaničev), Pirjevec, Šop, Palčič, Peroša, Babič, Ramič (od 58. Stepančič), Ni. Finkšt, Ščulac (od 89. Starc). Trener: Nevio Finkšt.

Bilje: Lipičar, J. Batič, Panič, Tragin, L. Batič, Koc (od 88. Žnidaršič), Kožuh, Humar, Sokanović, Doplihar, Masten (od 22. Eler). Trener: Tadej Tomažič.

Rumeni kartoni: Ščulac (28), Palčič (51) Šop (60), Peroša (63); L. Batič (16), Targin (81).

V 80. minuti je Luka Batič izvajal prosti strel daleč od domačega gola, žoga pa je preletela vratarja, nepričakovano zadela okvir vrat in se odbila v polje. Po prvem poskusu Jana Palčiča so Dekančani v končnici le sestavili nekaj natančih podaj zapored in akcijo je Gregor Ščulac zaključil z golom za tesno, a prav zato še bolj sladko domačo zmago.

Alen Šćulac, pom. trenerja Jadrana:

“Vedeli smo, da bo nasprotnik motiviran, da se želi priključiti vodilnim ekipam in da Biljenci na igrišču izvajajo visok presing na nasprotnikovo obrambno vrsto. V našem taboru smo temu prilagodili taktiko in igralcem dali nalogo, da morajo biti zbrani vso tekmo. Še posebej ob prekinitvah, kjer so Bilje ena v nevarnejših ekip v ligi. Že v prvem polčasu bi lahko zadeli, na koncu pa smo le dosegli gol in zmagali.”

Tadej Tomažič, trener Bilj:

“Nam je danes zmanjkalo sreče, da bi iztržili vsaj neodločen izid, čeprav smo imeli svoje priložnosti, zadeli pa smo tudi vratnico. Z dekanskega igrišča smo poskusili odnesti vse tri točke, da bi ujeli priključek k boju za vrh lestvice tretje lige zahod, toda na žalost se ni izšlo po naših željah. Fantje so sicer dali vse od sebe, a za uspeh je včasih potreben tudi kanček sreče, ki pa tokrat ni bila na naši strani.”

SANDI JERMAN


Najbolj brano