Preko Cipra v Švico

Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20. uri odigrali povratno tekmo tretjega predkroga lige prvakov. Na nevtralnem Cipru bodo proti Maccabiju iz Tel Aviva branili prednost 1:0 s prvega dvoboja v Ljudskem vrtu.

Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20. uri odigrali povratno tekmo tretjega predkroga lige prvakov Foto: STA
Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20. uri odigrali povratno tekmo tretjega predkroga lige prvakov Foto: STA

LARNAKA > Slovenske državne prvake je ob pristanku na Cipru pričakalo vroče ozračje, ki bi bilo v drugačnih okoliščinah primerjalna prednost Maccabija. Ker pa Izraelci sezono državnega prvenstva začenjajo šele 23. avgusta, jim podnebne razmere z veliko vlage ne bodo kaj prida koristile. Že v Ljudskem vrtu so v končnici tekme dihali na škrge. Posest žoge pa je bolj kot ne služila namenu, da se ne bi izpostavljali nevarnostim. V preteklem tednu so Izraelci dvignili telesno pripravljenost, niso pa še ujeli tekmovalnega ritma, v Larnaki pa tudi ne bodo mogli računati na navijaško ozračje, ki bi jim v Tel Avivu dalo krila.

Povratna tekma 3. predkroga lige prvakov čaka drevi tudi Debrecen in Ankarančana Daliborja Volaša. V Belorusiji bodo Madžari proti ekipi Bate Borisov prav tako branili prednost 1:0.

Mariborčanom je šlo doslej vse po maslu. V prvenstvu so aktivirali rezerviste in vknjižili dve zmagi. Preložena tekma z Olimpijo pa jim je po svoje prav tako prišla prav, saj ni zmotila osredotočenosti na povratni dvoboj, ki ga bodo zaradi spopadov na Bližnjem vzhodu Izraelci gostili na Cipru. Dosedanji razvoj dogodkov na letošnji evropski poti je bil za Mariborčane domala idealen. V drugem predkrogu lige prvakov so izločili neugodni Zrinjski, na prvi tekmi proti Maccabiju pa se jim je v Ljudskem vrtu obnesel zaključni juriš. Zadetek Damjana Boharja je v kontekstu povratnega dvoboja zlata vreden. Mariborčani na uvodnih treh obračunih evropske sezone namreč še niso prejeli gola.

Če jim bo tudi na drevišnji tekmi v Larnaki uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, potem bodo stopili pred vrata lige prvakov in si že zagotovili vsaj uvrstitev v skupinski del evropske lige. Ne glede na razplet dvoboja z Maccabijem pa bodo z zanimanjem pospremili petkov žreb v švicarskem Nyonu. Vprašanje je le, ali bodo vijoličasti uvrščeni v kvalifikacijski boben zadnjega predkroga lige prvakov ali evropske lige. ASO


Najbolj brano