Preizkus za Berginca

Slovenska reprezentanca v gorskem kolesarstvu je dopotovala v norveški Hafjell, kjer se danes začenja svetovno prvenstvo. Uvodoma bo na vrsti eliminator in nastop Primorca Kevina Berginca.

 Vrhunec za slovensko odpravo bo v soboto s člansko dirko deklet v krosu, kjer bo na startu evropska prvakinja in podprvakinja -  zlata Primorka Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar
Vrhunec za slovensko odpravo bo v soboto s člansko dirko deklet v krosu, kjer bo na startu evropska prvakinja in podprvakinja - zlata Primorka Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar

HAFJELL > Slovenci se bodo morali danes popoldne v tem norveškem gorskem letovišču spopasti s svetovno konkurenco in s temperaturami, ki se bodo vrtele okoli šestih stopinj Celzija. Za našo reprezentanco bosta nastopila Hrastničan Miha Halzer in Primorec Kevin Berginc iz Idrskega - sicer član ekipe Unior Tools. Berginc je bil v finalu svetovnega pokala na 25. mestu in večjih uspehov na mednarodni sceni še nima. Izkušenejši Halzer je bi lani celo evropski podprvak, na letošnjem EP pa je prišel v osmino finala.

Naslednji primorski dan bo petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije za spust. Vodja slovenske ekipe za spust, Miha Jakopič iz Avč, ima v zasedbi dva Primorca - mladinca Miho Ivančiča (ŠKTD Avče) in v elitni konkurenci članico ajdovskega Črnega trna Zarjo Černilogar. Več je pričakovati od slednje, ki je v finalu svetovnega pokala zasedla osmo mesto. Mladinski državni prvak Ivančič bo na premiernem nastopu na SP nabiral izkušnje in se skušal uvrstiti med 30 najboljših. Med moškimi bi se lahko solidno uvrstila Žiga Pandur in Jure Žabjek (Unior Tools), ki sta letos v evropskem pokalu že segla med pet najboljših. Finalna dirka bo v nedeljo.

Vrhunec za slovensko odpravo bo v soboto s člansko dirko deklet v krosu, kjer bosta na startu evropska prvakinja in podprvakinja - zlata Primorka Tanja Žakelj iz Ledin in srebrna Škofjeločanka Blaža Klemenčič. Med moškimi Slovenija nima konkurenčnega tekmovalca niti za širši vrh.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano