Preizkus vztrajnosti

Kako hitro ali pa počasi lahko tečejo minute, so v 24-urnem maratonu na Cesti že četrto leto zapored preverjali najbolj vztrajni balinarji in njihovi navijači. Balinarski klub Cesta je na novem štiristeznem balinišču gostil 14 ekip.

Uvodne tekme v prvih urah Foto: Alenka Tratnik
Uvodne tekme v prvih urah Foto: Alenka Tratnik

CESTA > Vzdušje ob uradnem odprtju letošnjega 24-urnega balinarskega maratona na Cesti je bilo prešerno in prijateljsko, kot da pred tekmovalci in njihovimi spremljevalci ni eden najdaljših dni v letu. Gostitelji so pod vodstvom Roka Vidica v zadnjih dneh še pozno v noč hiteli s pripravami na srečanje, ki postaja vse bolj prepoznavno v Sloveniji in tudi čez mejo. “Še posebej pa smo veseli, da imata maraton in balinanje sploh v domačem kraju vedno več podpornikov,” je povedal Vidic.

V BK Cesta, ki ga vodi Boris Štor, so po lanskem maratonu zavihali rokave in skupaj s krajevno skupnostjo ter ob pomoči Občine Ajdovščina in sponzorjev uspeli zgraditi novo štiristezno balinišče. Tako so letos na maratonu gostili kar 14 ekip. Moči so združili rekreativci in aktivni tekmovalci in tekmovalke, med njimi tudi člani in članice slovenske in hrvaške reprezentance ter celo nekdanji evropski in svetovni prvaki. Da tekmovalcem ne manjka smisla za humor, so nekatere ekipe pokazale že s svojimi imeni - Ekipa da te skipa, Mi zmoremo, Odpisani, Ne vem in tako naprej.

Vsaka ekipa je štela šest članov, ki so se lahko poljubno izmenjevali v tekmovalnih trojkah. Bolj ko se je bližal končni obračun, resnejši so postajali obrazi in štel je vsak milimeter, saj so najboljše čakali res velikanski pokali. A kljub temu sodniki niso imeli posebnega dela, tekmovalci pa so ob vztrajnosti in športnem duhu dokazali tudi srčnost in so igrali pošteno. Organizatorji so letos spremenili način tekmovanja.

Posamezna tekma je trajala poldrugo uro, zato med obračuni ni bilo veliko časa za počitek. Za tekmovalce so ob balinišču pripravili šotora z ležišči, nekateri so si postlali kar pod bližnjimi krošnjami, spanja pa ni bilo veliko. Tekmovalci so imeli na voljo dovolj kave in drugih tekočin, za energijski vložek pa je v bližnji kuhinji znova skrbela kuharska ekipa pod vodstvom Sebastjana Štora. Letos so pripravili divjačinski golaž s polento, joto in čevapčiče, za sladke dobrote pa so znova poskrbele domače gospodinje.

V soboto zvečer se je najbolj smejalo ekipi Somago Team, v kateri so bili Damjan Sofronievski, Tadej Premru, Dejan Koren in Silvo Korošak. Na drugo mesto se je uvrstila Ekipa da te skipa, s hrvaškimi reprezentantkami Elono Čori, Teo Čančarević in Leo Martinić, mladinskim reprezentantom Erikom Čehom ter Aleksandrom Marcem. Tretja je bila ekipa Gora Team z igralci iz šempetrskega BK Tita, na odlično četrto mesto pa se je uvrstila domača ekipa. Športni vikend so na Cesti zaokrožili z malonogometnim turnirjem, kjer je zmaga ostala doma, ljubitelje nogometa pa je obiskal tudi Valter Birsa.

Na organizatorje športnega praznika, podpornike balinanja in nogometa ter ostale domačine je bil ob tej priložnosti ponosen tudi predsednik sveta KS Cesta Erik Štrukelj.“Ob taki zasedbi mladih športnikov iz Slovenije in Hrvaške sem dobil potrditev, da je bila naša odločitev za gradnjo večnamenskih objektov in pokritega balinišča pravilna. Dela se bodo začela že v prihodnjih dneh,” je še napovedal Štrukelj.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano