Prehodna (pokalna) pomlad

V turobnem zimskem vremenu so včeraj popoldne prvič v novem letu trenirali tudi koprski nogometaši, tudi s povratnikom Antejem Tomićem in nekaterimi igralci na preizkušnji.

Koprski nogometaši so spet začeli s treningi na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski nogometaši so spet začeli s treningi na Bonifiki. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Po uvodnem sestanku je na pomožno oziroma atletsko igrišče pritekla dobra dvajseterica nogometašev. Med njimi je bilo nekaj podmladka, posojenega v Radomlje, Dekane in Ankaran, ter trije igralci na preizkušnji. Teh bo v naslednjih dneh še več, napoveduje predsednik Ante Guberac, ki je skupaj s športnim direktorjem Matejem Mavričem spremljal prvi trening pod taktirko Alena Ščulca. Pomagala sta mu Alfred Jermaniš in Samir Zulić, ki naj bi spomladi prevzel krmilo Kopra B oziroma tretjeligaša iz Dekanov.

S hrvaškim zadnjim zveznim igralcem Antejem Tomićem so, preden so se odpravili na igrišče, včeraj sklenili dvoletni dogovor. 32-letnik v zadnjem obdobju ni igral, temveč treniral z mladinci zagrebških klubskih dvojčkov Dinama in Lokomotive. “Drugi del sezone bo dejansko prehodno obdobje, v katerem so zares pomembne tri pokalne tekme, torej polfinale in - upam - tudi finale. Dvigniti moramo pokal, temu bo podrejeno vse, po drugi strani pa bomo lahko tudi naredili določeno selekcijo igralcev za novo sezono,” pravi Guberac starejši.

Vratarji ter Matej Palčič in Denis Halilović so vadili po posebnem programu, “v civilu” je soigralce spremljal Urban Žibert, ki odhaja v italijanski ligo Pro (bivšo C ligo) k Reggini, manjkala sta tudi bolni Jaka Štromajer in Miha Gregorič, ki je na preizkušnji v Kazahstanu. Na njegovem igralnem mestu levega bočnega branilca bi ga lahko nadomestil Miha Kokol (nazadnje član Gorice), treningom se je pridružil tudi Erik Salkić, ki je pred devetimi leti v članski vrsti debitiral v koprskem dresu, nazadnje pa je igral za rusko Tulo, s katero se ni uspel sporazumno raziti, zato je počival ves jesenski del. Trenutno je v pričakovanju odločitve arbitražne komisije Uefe.

Kanarčki, ki bodo vse priprave opravili doma, načrtujejo sedem pripravljalnih tekem. Prva jih čaka v četrtek proti Rijeki. Tekma bo odprta za javnost.

ROK MAVER


Najbolj brano