Pregljeva šesta

Včeraj se je s slovesno otvoritvijo in tekmovanjem kadetskih kategorij v obveznih likih začelo evropsko prvenstvo v umetnostnem kotalkanju. Domačine je s šestim mestom razveselila Lana Pregelj.

Na otvoritveni dan EP so se tekmovalci iz 13 držav pred ostrimi očmi sodnikov pomerili v obveznih likih Foto: Igor Mušič
Na otvoritveni dan EP so se tekmovalci iz 13 držav pred ostrimi očmi sodnikov pomerili v obveznih likih Foto: Igor Mušič

RENČE >Prvi dan je bil za Slovence zanimiv predvsem v dopoldne, ko so bile v obveznih likih na delu kadetinje. Prvakinja je postala Italijanka Desiree Cocchi pred Nemko Annaleno Schmid in Italijanko Tamaro Cadorin. Najboljšo slovensko uvrstitev je s šestim mestom dosegla članica KK Renče Lana Pregelj, osma pa je bila njena klubska kolegica Jessica Marka.

V moški kadetski konkurenci v obveznih likih Slovenija ni imela predstavnika. Vsa tri odličja so šla v Italijo. Osvojili so jih Cristian Baroncini, Federico Rossi in Davide Arminchiadri. Danes se je prvenstvo začelo s tekmovanjem mlajših mladincev v obveznih likih. V tej starostni kategoriji je slovenska (povsem primorska) zasedba najbolj zastopana. Predstavili so se Tanita Kaja Černe, Ana Turel, Aneja Klaut,Jan Kerševan in Natan Muhič. Drugi del današnjega sporeda se bo začel ob 19. uri, ko se bodo na vrsti kratki programi. Slovenija bo zastopana z domačima kadetinjama Lano Pregelj in Jessico Marka.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano