Predsednik izginil v neznano

Predsednik Parma FC Giampietro Manenti se od petka ni več pojavil na sedežu kluba, zaposleni pa so ga poskušali priklicati po telefonu, a brez uspeha. Predsednik je izginil v neznano.

Luigi Apolloni, nekdanji (Parmin) trener Novogoričanov,  novega predsednika Manentija ne pozna. Foto: Leo Caharija
Luigi Apolloni, nekdanji (Parmin) trener Novogoričanov, novega predsednika Manentija ne pozna. Foto: Leo Caharija

PARMA > V soboto je v javnost prišla informacija, da je podjetje Giampietra Manentija Mapi Grup s sedežem v Novi Gorici v petek zaprlo svoj edini transakcijski račun. Tako je usoda kluba v še večji negotovosti, za njegovo rešitev pa praktično ni več upanja. Nedeljske tekme z Udinesejem ni bilo, kaj lahko pa se zgodi, da bo tudi naslednje Parmino srečanje v serie A proti Genoi odpovedano oziroma prestavljeno. Klub je sicer že rezerviral avtobus in hotel v Genovi, toda administracija je načrtovala, da bo stroške gostovanja pokrila s prihodki od prodanih vstopnic za tekmo z Udinesejem. Te včeraj ni bilo, zato v klubu tudi ni denarja za odhod na naslednje gostovanje. Župan mesta, ki se je v zadnjih dneh vključil v reševanje kluba, sedaj poskuša najti zainteresirano skupino zasebnikov za investicijo in govori o nadzorovanem stečaju. Obstaja zelo velika možnost, da se bo Parma odpovedala nadaljnjemu tekmovanju. Pravilnik italijanske zveze v taknšnih primerih pravi, da bodo vse predvidene, a neodigrane tekme registrirane s 3:0 v nasprotnikovo korist, že doseženi rezultati pa bodo ostali veljavni. V vsej zgodovini italijanskega prvenstva se sicer še ni zgodilo, da bi kateri od klubov končal tekmovanje sredi sezone.

V 24. krogu serie A so igrali - Juventus : Atalanta 2:1 (2:1), Milan : Cesena 2:0 (1:0), Empoli : Chievo 3:0 (1:0), Lazio : Palermo 2:1 (1:1), Verona : Roma 1:1 (1:1), Fiorentina : Torino - sinočnja nočna tekma. Danes - Napoli : Sassuolo in Cagliari : Inter. Tekmi med Sampdorio in Genoo ter Parmo in Udinesejem sta bili preloženi. Prva zaradi razmočenega igrišča, druga pa zaradi finančnih težav Parme. Vrstni red pri vrhu: Juventus 57, Roma 48, Napoli (-1) 42, Lazio 40, Fiorentina (-1) 38 ...

Za nacionalni medij Rai Due je razmere komentiral tudi donedavni trener ND Gorica Luigi Apolloni: “Novega predsednika ne poznam. Toda povedali so mi, da je izginil že pri nameravanem prevzemu Brescie kot Pro Vercellija. Zdaj je izginil tudi iz Parme. Ne vem, kako bi lahko ob tem opisal njegovo osebnost.” Dodal je: “Projekt z Gorico mi je bil predstavljen kot neke vrste podružnica Parme. Bile so težave, denar ni nikoli prišel. Sam nisem imel nikoli osebnih odnosov z Ghirardijem.” Prav nekdanji predsednik kluba Tommaso Ghirardi je v pogovoru za Rai Sport o Gorici dejal: “Imeli smo samo obliko sodelovanja. Gorica ni bila nikoli v moji lasti.” Kapetan moštva Alessandro Lucarelli je za polom neposredno obtožil prav Ghirardija: “Težave so bile že pred dvema letoma. Plače so bile vedno zadnji dan, ko je bilo to obvezno. Težave z likvidnostjo smo razumeli, saj se v današnjem času veliko podjetij sooča s tem. Sredi novembra pa nam je prišel Ghirardi povedati, da ne bo plač, ker se pogaja o prodaji kluba Taciju. Odgovorili smo mu, da je klub še vedno v njegovi lasti, toda sam je pribil, da v Parmo ne bo vložil niti evra več. Počutili smo se izdane.”

NR


Najbolj brano