Predavala tudi trenerja olimpijk

ŠD Partizan Renče je v minulih dneh gostilo pokal Slovenije v programu gimnastika za vse in mednarodno trenersko delavnico. Največ posamičnih odličij so osvojili člani piranskega Flipa in koprskega Salta, uspešni pa so bili tudi domačini.

V Renčah se je v vseh kategorijah  gimnastike za vse  pomerilo 
250 tekmovalcev in tekmovalk.  Foto: Igor Mušič
V Renčah se je v vseh kategorijah gimnastike za vse pomerilo 250 tekmovalcev in tekmovalk.  Foto: Igor Mušič

RENČE > Osnovna šola v Renčah (prispevala je telovadnico in učilnice), Gimnastična zveza Slovenije in domače Športno društvo Partizan so v minulih dneh gostili drugo tekmo pokala Slovenije v programu gimnastika za vse in mednarodno strokovno delavnico na temo skokov na veliki prožni ponjavi.

V pokalnem tekmovanju se je v mnogoboju na preskoku, bradlji, drogu, gredi in v parterju pomerilo 250 telovadcev in telovadk iz trinajstih slovenskih klubov. Posamično je bil najuspešnejši piranski Flip s sedmimi odličji. Koprski Salto jih je osvojil šest, Goriško gimnastično društvo pa štiri. Domačini so posamično dvakrat stopili na stopničke.

Primorski klubi so bili zelo uspešni tudi v starejših kategorijah, vse do članske, kjer je med moškimi sicer zmagal Žan Suša (Gym Novo mesto), tretje mesto pa je osvojil telovadec Goriškega gimnastičnega društva Matija Komel. V absolutni ženski konkurenci je slavila Ptujčanka Tjaša Flanjak, srebro pa je osvojila članica Flipa iz Pirana Ana Janko. Še bolje je šlo Primorcem v mladinski konkurenci, kjer je zlato osvojil član domačega Partizana Žan Zorn, bron pa je dodal njegov klubski kolega David Peras. V ženski konkurenci je bila najboljša telovadka Flipa Ela Sabadin. Drugo mesto je osvojila članica Salta Zana Sabadin, tretje pa Pirančanka Rebeka Grižon.

Ostale najboljše primorske uvrstitve, starejši dečki - 1. Gašper Marsetič (Salto), 2. Urban Povšič, 3. Jakob Zupančič (oba GGD N. Gorica); st. deklice: 1. Teja Mrak; 2. Anet Kastelic (obe Salto), 3. Maja Švagelj (Flip); ml. dečki : 1. Lucas Marušič (Salto), 2. Viljan Pavlin (GGD), 3. Matic Pobega (Salto); ml. deklice: 1. Tayra Madžarević (Flip); 2. Pia Pavlin (Capris), 3. Lana Vatovec (Flip); cicibanke: 1. Tinkara Pevc, 2. Špela Rener (obe Capris), 3. Lia Uljan (Flip).

Na strokovnem delu - mednarodni delavnici o skokih na veliki prožni ponjavi - sta predavala od evropske gimnastične zveze pooblaščena trenerja - Portugalec Luis Nunes in Britanec Paul Greaves. Oba sta delala z olimpijkami. Greavesova učenka Byorny Page je v Rio de Janeiru celo osvojila srebro. Strokovnim temam je prisluhnilo 30 trenerjev iz Slovenije Italije, Srbije, Češke in Izraela.

IM


Najbolj brano