Pred tekmo se slečejo v spodnjice

Včeraj se je v Piranskem zalivu začela prva večja mednarodna regata v novi sezoni, ki jo gosti Jahtni klub Portorož. Na uvodni etapi evropskega pokala razreda melges 24 tekmuje 24 posadk iz enajstih držav.

Jadrnice razreda melges 24 bodo ta konec tedna tekmovale 
v   Piranskem  zalivu.
Jadrnice razreda melges 24 bodo ta konec tedna tekmovale v Piranskem zalivu. 

PORTOROŽ > Flota je po številu udeležencev enaka lanski, po nacionalni sestavi pa bolj raznolika. “Glede na to, da smo lani dogodek izpeljali brezhibno, se je večina posadk letos vrnila. Celo dve novi ekipi iz Velike Britanije in eno iz Ukrajine nam je uspelo pritegniti,” je s številom prijav zadovoljen član organizacijskega odbora Branko Parunov.

Ugodne razmere za Jadranje so v Portorožu dobro izkoristili Skandinavci, ki so na prizorišče pripotovali že minuli petek. Sončen vikend so izkoristili za treninge na morju, pri čemer so se jim pridružili še Ukrajinci, Italijani in slovenska sestava. “V nedeljo je bila kar gneča, a vsi smo jadrali bolj zase,” je o pripravah na prvo regato sezone razkril aktualni državni prvak Jure Jerkovič. Naslova letos ne bo mogel braniti zaradi preskromne slovenske udeležbe, si pa vseeno želi izboljšati lansko osmo mesto in prehiteti predvsem domača rivala - Hinka Goliasa in Aleša Zupanca.

Posadka razreda melges 24 šteje pet članov, katerih skupna teža ne sme presegati 375 kilogramov. To je lahko problem zlasti za ješče tekmovalce, ki morajo po dolgi zimi shujšati. Jutranji tek je skoraj obvezen, če pa to ne zaleže, stopijo na tehtnico tudi samo v spodnjicah. NR


Najbolj brano