Pred kanarčki je deset ključnih dni

Koprski nogometaši so stopili v glavno obdobje priprav. Sestavljanje ekipe in preizkus igralcev so mimo, na vrsti je sklepni del nabiranja moči in uigravanja ekipe.

Alen Ščulac je lahko s pripravljalnim obdobjem zelo zadovoljen. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Alen Ščulac je lahko s pripravljalnim obdobjem zelo zadovoljen. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Še slabe tri tedne manjka do nadaljevanja prvoligaškega nogometnega prvenstva. Trener Kopra Alen Šćulac je potegnil črto pod dvoboje z Rijeko, Crveno zvezdo in Hajdukom ter uperil pogled naprej.

> Zmaga z Rijeko, tesen poraz s Crveno zvezdo, morda še najbolj odmevna je zmaga s Hajdukom.

“Vedno je lepo premagati koga od velikih klubov. Morda smo presenetili Hajduk. Naša ekipa igra agresiven nogomet in to se je obrestovalo. Tako bomo nadaljevali, kajti brez takega pristopa v sodobnem nogometu ne moreš računati na uspeh.”

> Tekme je spremljalo tudi lepo število gledalcev. Verjetno je to vplivalo tudi na motiv nogometašev?

“Največ, kar smo skozi te tekme dobili kot klub, je bil zelo dober obisk. Tega ni nihče pričakoval in zagotovo je bil tudi spodbuda za fante, da so prikazali več. Kdo si ne bi želel večjega obiska med prvenstvom? Tudi če bo kakšna podaja zgrešena, bodo gledalci, če bo odnos pravi, na to pozabili in igralce nagradili z aplavzom, tako kot na teh tekmah. Želim si, da bi tudi v prvenstvu imeli boljši obisk.”

> Konec je prestopnega roka, pomembna je tudi vrnitev Mateja Palčiča. Kako ocenjujete prihode?

“S prestopi smo končali. Dodal bi, da se iz Dekanov vračajo Jan Andrejašič, Patrik Posavac in David Adam, potekajo zaključni pogovori z Dejanom Peševkim, v rezervi sta še Gregor Ščulac in Jan Zlatič. S Palčičem se šalim, da ga še nisem spoznal kot igralca. Upam, da je konec s poškodbami in bo naša dodana vrednost.”

> Kaj ekipo čaka do konca priprav?

“Najtežji tekmec bo čez teden Slovan iz Bratislave, to je ekipa, ki je igrala v ligi prvakov in je boljša od vseh treh, s katerimi smo igrali. Bazične priprave so bile v ozadju, saj smo se že šesti dan priprav pomerili z Rijeko. Čaka nas deset ključnih dni napornih priprav. Ekipa bo razdeljena v dve skupini. Vsaka bo igrala po 90 minut. Tako bo ena ekipa jutri igrala z Izolo, druga z mladinci. Ekipa, ki bo začela tekmo z Gorico, bo generalko odigrala s Croatio Sesvete, ostali pa še eno tekmo, najverjetneje s podružnico v Dekanih.

Za Koprčane bo spomladi igral tudi Dejan Peševski. Mladi Makedonec je pustil zelo dober vtis. Po nekaj dneh zbiranja podatkov o njegovem dejanskem dosedanjem statusu (zaradi odškodnine ni nepomembno, ali je bil amater ali s profesionalno pogodbo) so se v Kopru odločili za potrditev sodelovanja. Za začetek bo za kanarčke igral kot amater.

> Bi lahko bil Peševski koprski as iz rokava?

“On in Amar Rahmanović imata nekaj, kar naši mladi nimajo. Veliko smo pridobili tudi z Antejem Tomićem, ki ni samo dober igralec, ampak tudi na igrišču s kapetanom predstavlja mojo desno roko.”

ROK MAVER


Najbolj brano