Precej primorskih adutov

Danes se bo z zaključnimi boji državnega prvenstva (DP) mladih in s kvalifikacijami za članski mednarodni turnir začel največji dogodek v odbojki na mivki to sezono pri nas - tridnevni Ljubljana Beach Volley Challenge s številno primorsko udeležbo.

Lani sta Ljubljana Beachvolley Challenge osvojila Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak. Foto: STA
Lani sta Ljubljana Beachvolley Challenge osvojila Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak. Foto: STA

LJUBLJANA > Danes od 9. do 21. ure bo v slovenski prestolnici živahno na dveh tekmovališčih. V središču, na Kongresnem trgu, bo zaključni turnir državnega prvenstva mladih za kategorije od U-13 do mlajših članov, v športnem centru Ludus v Črnučah pa se bodo začele kvalifikacije za mednarodni turnir serije challenge.

Glavni turnir se bo začel jutri na Kongresnem trgu. Četrtfinalni boji se bodo vrstili od 15. ure dalje. Zmagovalci tega najkakovostnejšega članskega tekmovanja na mivki pri nas bodo znani v soboto, ko se bo turnirski program z dvoboji od polfinala naprej odvijal od 15. do 23. ure.

Tako med mladimi kot med člani bo primorsko zastopstvo številno. Na DP mladih bo največ zanimanja za finalne boje mladincev in mlajših članov. Med slednjimi so se na zaključni turnir četverice uvrstili tudi primorski pari Mark Maraž - Alan Košenina (Go volley), Pija Stegel - Nina Čuk, Tjaša Jančar - Nina Lovšin ter Špela Morgan - Tajda Lovšin (vse VC Portorož).

Med mladinci se bodo za odličja borile portoroške dvojice Aleksander Dulai - Patrik Levačič, Žiga Kumer - Aleksander Tepić, že omenjena para Stegel - Čuk in Lovšin - Morgan ter sestrska dvojica Go volleya, Špela in Polona Marušič.

Na mednarodnem članskem turnirju bo lanski zmagovalec ljubljanskega challengea Nejc Zemljak sicer brez partnerja Jana Pokeršnika, a bo slednjega nadomestil belgijski državni reprezentant slovenskih korenin Aljoša Urnaut (sin nekdanjega trenerja Salonita Andreja Urnauta). Po uspešni vrnitvi na državnem prvenstvu v Kranju bo tudi v Ljubljani nastopil nekdanji večkratni državni prvak, koprski veteran Jasmin Čuturić, ki je na nedavnem DP z Juretom Petrom Bedračem zasedel četrto mesto.

Organizatorji so na članski turnir povabili tuje dvojice iz devetih držav. Tujci so skupaj z najvišje rangiranimi Slovenci (v moški in ženski konkurenci po deset parov) že uvrščeni na glavni turnir, še po dve dvojici v moški in ženski konkurenci pa se bosta nanj prebili iz kvalifikacij.

V ženski konkurenci bi moral biti v ospredju primorsko - koroški par Jelena Pešić - Ana Skarlovnik. Dekleti sta namreč aktualni državni prvakinji. Veliko je pričakovati tudi od naveze Erika Fabjan (nekoč z VC Portorož prvakinja) - Monika Potokar (odlična igralka italijanskega prvoligaša Forlija). Lansko zmago bo branila Hrvatica Dalida Vernier z Nemko Martino Wanger.

Na glavni turnir so ob omenjenih parih že uvrščeni tudi še naslednji primorski: Danijel Pokeršnik - Zlatko Pulko (Vienpi Kanal, 3. na DP), Leo Mohorič - Klemen Ponikvar in Tjaša Jančar - Nina Lovšin (oba VC Portorož, 5. na DP).IGOR MUŠIČ


Najbolj brano