Praznik orientacije - Cerkno cup

Črnovrška planota te dni živi z največjim poletnim tekmovanjem v orientacijskem teku v Sloveniji - z že 19. Cerkno cupom, ki se je s prvo etapo na srednjih razdaljah začel danes v Kalcah.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

ČRNI VRH NAD IDRIJO > Organizator, idrijsko - cerkljanski klub Azimut - je privabil 200 tekmovalcev iz 50 klubov in 15 držav, od Izraela do Norveške. Merijo se v 28 kategorijah. V soboto se bo tekmovanje nadaljevalo z drugo etapo v Lomah, v bližini smučišč Javornik in Ski Bor. Start bo ob 10. uri. Ob 12. uri bo še tekma slovenske lige na večjih razdaljah. Zadnja, tretja etapa bo v nedeljo na istih terenih kot druga, najboljši pa bodo v cilju cilju pri smučišču Ski Bor okoli 15. ure. Sledila bo zaključna slovesnost.

Danes je med člani najboljšo slovensko uvrstitev s tretjim mestom dosegel Janez Pretnar iz Kamnika. Član Azimuta Aleš Poljanšek je bil peti. V elitni skupini mlajših članov je sedmo mesto osvojil domačin Peter Tušar, v B skupini pa sta bila na vrhu tekača Azimuta Matej Vidič in Boštjan Bogataj. Med dekleti te kategorije je bila tretja njuna klubska kolegica Nataša Bogataj.

Med mladinci sta se z drugim oziroma četrtem mestom izkazala Azimutova tekmovalca Mark Bogataj in Mineja Leban, med kadetinjami pa je do srebra prišla Nika Poljanšek (Azimut). Zmagala je Zala Zavrl (Komenda). Ostali orientacisti so tekmovali še v številnih kategorijah, od otroških do veteranskih.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano