Praznična eksplozija

Začela se je glavna sezona rekreativnih turnirjev v malem nogometu na prostem. V Posočju so že odigrali dva, konec tedna pa se tam in na Idrijskem obetajo še štirje.

V Ložicah je zmagala ekipa JDG. Foto: Tjaš Milanič
V Ložicah je zmagala ekipa JDG. Foto: Tjaš Milanič

KANALSKI LOM > Malonogometni klub Sola Lom iz tega kraja nad Mostom na Soči je na tradicionalni pomladanski turnir trojk privabil kar 24 ekip. Zmagala je zasedba Varspoj iz Tolmina, ki je v finalu s 5:2 premagala domačo ekipo Kompraso.

Bron so po izvajanju kazenskih strelov osvojile Ravne iz Grgarskih Ravn, ki so bile natančnejše od Otaleža.

Veterani iz Ložic pri Desklah so na letošnjem turnirju vrstnikov zbrali šest šestčlanskih ekip, v katerih ni manjkalo nekdanjih in sedanjih ligaških igralcev. V finalu je JDG šele po šest metrovkah strl odpor AKK Šempetra. Tudi tretje mesto so dali kazenski streli, v katerih je bila Okrepčevalnica Žbogar boljša od Jolly bara. Največ golov je dosegel Robert Kragelj (AKK Šempeter), mrežo je najbolje čuval Aleš Gleščič (JDG), za igralca turnirja pa je bil izbran član drugoligaša Gorice Slaviša Goranović (JDG).

V prazničnih dneh so na Primorskem napovedani kar štirje večji turnirji na prostem. Najbolj so pohiteli v Podnanosu, kjer se bo prijavni rok iztekel že danes, turnir ob otvoritvi novega bara in ob 20-letnici MNK Kamele pa se bo začel jutri. Informacije: tel. 070/81-80-79.

V četrtek se bo iztekel prijavni rok za še tri tekmovanja. Turnirja v Žagi pri Bovcu in v Šebreljah (trojke) na Cerkljanskem se bosta začela v soboto. Informacije: tel. 031/38-27-87 (Žaga) in 040/57-17-00 (Šebrelje).

Praznik dela (1. maj) bodo s turnirjem trojk Stari Zewnk obeležili v Doleh nad Idrijo, kjer prijave še sprejemajo na številki 041/39-10-06.

IM


Najbolj brano