Pranjić v nemilosti

Od boja za Evropo do boja za neposreden obstanek v ligi pot niti ni tako dolga. Koper je (pred sinočnjim gostovanjem Gorice pri Radomljah) do četrtega mesta ločilo sedem, do predzadnjega mesta pa osem točk.

Nogometaši Kopra (v rumenem dresu) se bodo Velenjčanom 
želeli oddolžiti za visok poraz v jesenskem delu prvenstva. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Kopra (v rumenem dresu) se bodo Velenjčanom želeli oddolžiti za visok poraz v jesenskem delu prvenstva. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Realno je pričakovati, da bodo koprski kozli na koncu sezone uvrščeni na šestem ali sedmem mestu, kjer je trenutno njihov današnji tekmec, velenjski Rudar, ki velja za najbolj nepredvidljivo ekipo v ligi, pa čeprav njihovo moštvo kakovostno zagotovo ne sodi v zadnjo tretjino klubov slovenske lige. Zadnji (tretji) obračun med kluboma za točke je bil v zadnjem krogu jesenskega dela lige, ko so zaradi poškodb razredčeni kozli z dvema zadetkoma Luke Vekića celo povedli na stadionu ob jezeru, potem pa so knapi izid hitro izenačili in ekipi sta se razšli z miroljubnim remijem.

Pomladanski del sezone je v polnem teku, le za Vekića, za katerega je bil po jesenski tekmi v Velenju poln hvale trener Igor Pamić, ne, saj spomladi na igrišču ni dobil niti minute priložnosti. Pozimi je Rudar na pripravljalni tekmi na Bonifki Koper premagal s 4:2, praktično vsak resen strel je končal za hrbtom Marijana Antolovića, ki pa zdaj brani kot prerojen. Še višja je bila zmaga gostov v zadnjem jesenskem obračunu, ko so domače v boju za točke ugnali kar s 4:1. Če dodamo še prvo medsebojno tekmo obeh ekip v prvenstvu, ki se je v Velenju končala z 2:0, Rudar v Istro prihaja kot favorit. Njihova glavna strelska aduta sta John Mary in Dominik Glavina, ki se z Luko Zahovićem bori za kralja strelcev letošnje prve lige.

V koprskem moštvu naj bi tokrat manjkal Matej Pučko, medtem ko za igro kandidirajo Leandro Teijo in prvič sploh Frane Ikić. Koper je sicer v zadnjih dveh tekmah celo uspel doseči več kot en zadetek, nazadnje je v Kidričevem dvakrat vodil. Ob trenerju Pamiću ni več njegovega pomočnika Sabita Šljiva, a o tem na uradni klubski spletni strani ni nič zapisanega. Tako kot ni, da sta, kar nam je potrdilo več virov, po odločitvi trenerja v suspenzu Daniel Lukanović, ki je bil sicer le petkrat v postavi Kopra, in motor ekipe Danijel Pranjić. Da je nekdanji hrvaški reprezentant v nemilosti, je veliko presenečenje, saj je bil eden od dveh zvezdnikov koprske ekipe s pristopom in igro zgled za ostale na igrišču, zdaj pa trenira ločen od ekipe.ROK MAVER


Najbolj brano