Pozabite na lepo igro

Domžale so za Rodolfa Vanolija prav poseben klub. Na koprski klopi je debitiral proti Domžalam, odnesle so ga Domžale (formalno sicer naslednja tekma z Olimpijo), drugo priložnost v Kopru pa bo začel proti - Domžalam.

Koprska obrambna vrsta bo tokrat pod posebnim drobnogledom. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Koprska obrambna vrsta bo tokrat pod posebnim drobnogledom. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Za Rodolfa Vanolija sta torej začetek, konec in nov začetek v znamenju rumeno-modre barve, na katere prisega tudi današnji koprski tekmec v prvi tekmi polfinala slovenskega pokala. V soboto, 16 oktobra 2012, je Vanoli debitiral na koprski klopi. Takrat so vse točke z zadetkom v zadnjih minutah dvoboja odpotovale z gosti.

Tokrat bo Vanolija dočakal mladi trener Luka Elsner, ki je veliko osnov pobral v italijanski nogometni šoli, saj je tako tudi zastavil igro svojega moštva. Ni treba biti znanstvenik za ugotovitev, da danes gledalci in nogometaši ne bodo umirali v lepoti nogometne igre, ampak bo to trda “šahovska partija”. Morda nas bosta ekipi demantirali, a ko gre za rezultat, drugače pač ne more biti. Vložek je večji s koprske strani, igralci pa sami dobro vedo, da bi izpad iz pokala utegnil prinesti določene posledice tudi med igralskim kadrom.

Luka Koper se je v pokal vključila v drugem krogu in v gosteh izločila sežanski Tabor z 1:0, v četrtfinalu pa je izločila Gorico. V športnem parku so bili Goričani boljši s 3:1, na Bonifiki pa so Koprčani zrežirali preobrat in po podaljšku slavili s 4:1.

Vanolijev pomočnik bo dosedanji trener kadetske ekipe Igor Božič, na katerega so ob zamenjavi na trenerski klopi tudi takoj pomislili. Za pomočnika so ga postavili še predno je za to klubsko potezo izvedel sam. Ker je koprski novi-stari trener že prej dokaj redno spremljal igre moštva, obenem pa je lep del ekipe enak še iz časov njegovega vodenja, mu bo to pri sestavi današnje postave olajšalo na delo. V moštvo se prvič to pomlad vrača veteran Ermin Hasić, ki bo rezervni vratar, saj bo David Adam odslužil rdeči karton, medtem ko bo hitronogi Mitja Lotrič počival zaradi rumenih kartonov. Enako razmerje kaznovanih je tudi pri Domžalčanih: na tekmi z Olimpijo je bil izključen Darko Zec, medtem ko je Nejc Skubic nabral rumene kartone. Domžale imajo po sanjskem jesenskem delu spomladi večje težave in temu primerno so tudi “udarili” po “močnejših silah izven igrišča.” Ker so zasledovalci Maribora med drugim in četrtim mestom v razmaku treh točk, je možno, da bodo na koncu šele četrti in bi ob neugodnem razpletu lahko ostali brez evropskega nastopa. Torej tudi Domžalčanom pokal pomeni veliko.

Tekmo na Bonifiki bo sodil Kranjčan Andrej Žnidaršič, ki je Koprčanom že sodil letošnjo pokalno tekmo s Sežanci. Drugi polfinalni obračun med Mariborom in Celjem bo jutri. ROK MAVER


Najbolj brano